Wethouder Verschuren: ‘Jeugdsoos Ezinge is louter een decibellen-verhaal’

Foto: WinsumNieuws

EZINGE – De Winsumer wethouder Marc Verschuren vindt het zeer spijtig dat de bouw van de jeugdsoos in Ezinge is afgeketst. “Ik kan me de frustratie van het bestuur van de soos levendig voorstellen.”

Jaren is er aan getrokken om in het dorp Ezinge een jeugdsoos van de grond te krijgen. Verschuren: “Uiteindelijk werd in 2013 besloten dat het terrein naast de tennisbaan, het moest worden. Iedereen vond dat.” Het bleek echter dat een fors aantal inwoners tijdens de procedure voor de aanvraag van de bouwvergunning een reeks bezwaren indiende vanwege de te verwachten geluidsoverlast. Verschuren: “Bij de aanvraag van een omgevingsvergunning zijn zaken als afstand tot andere gebouwen, het uiterlijk van het ontwerp juridisch tamelijk gemakkelijk. De milieu-effecten wegen echter zwaar. We kunnen als B en W er niet omheen dat het onderzoek naar de te verwachten decibellen de bezwaarmakers in het gelijk stelt. Juridisch zouden we nat zijn gegaan als we deze klachten niet hadden gehonoreerd. Het is louter een decibellen-verhaal.”

De wethouder signaleert een breder probleem: “Eigenlijk kun je in een normale woonwijk dingen als jeugdsozen, scholen, bijna niet meer voor elkaar krijgen vanwege het gewicht dat geluidsoverlast heeft gekregen in de beoordeling van een bouwvergunning.”

Cookieinstellingen