Besluiten van burgemeester en wethouders van 13 februari 2018

Foto: Gemeente Winsum

WINSUM – Wat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten? Lees het hieronder in de laatste besluitenlijst.

Verkorte besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum d.d. 13 februari 2018

Aanwezig:
Burgemeester de heer M.A.P. Michels
Secretaris de heer F.J.G. Wiertz
Wethouder de heer M.M.H. Verschuren
Wethouder de heer B.G. Westerink

Afwezig:
Wethouder de heer H. Blok

Project natuur- en milieueducatie Winsum

Het college besluit een leefbaarheidssubsidie van € 450,- toe te kennen voor de uitvoering van het project ‘Natuur – Milieu en Duurzaamheidseducatie in de natuur in Winsum’ in 2018. Tevens wordt een cofinancieringsbijdrage van € 1.800,- beschikbaar gesteld om het project voor de jaren 2019 en 2020 verder uit te rollen.

Tijdens de cursus Overheidsparticipatie met LEF in het voorjaar van 2016 heeft Peter Dijkstra zijn plan voor natuur- en milieueducatie geïntroduceerd als één van de inwonersinitiatieven. Naar aanleiding van dit participatietraject heeft hij het initiatief uitgewerkt tot een gedegen plan om natuur, milieu en duurzaamheidseducatielessen te geven in de vele natuurgebiedjes in de wijk Winsum Zuid Oost.

Het plan is inmiddels omarmd en ondergebracht bij de Stichting Winsum Zuid Oost. Verder heeft de initiatief-nemer alle scholen (zowel PO als VO) in het dorp Winsum benaderd en bij deze scholen draagvlak gezocht en ook gekregen om mee te doen aan praktisch natuuronderwijs in de buitenlucht.

Om het project te financieren zijn gesprekken gevoerd met fondsen, subsidiege-vers en de scholen. De Stichting Winsum Zuid Oost vraagt ook aan de gemeente een financiële bijdrage om dit project te laten slagen.

Project recreatie en toerisme van Ondernemersvereniging Winsum

De Ondernemersvereniging Winsum heeft een project recreatie en toerisme ingediend met het verzoek om een financiële bijdrage van de gemeente Winsum. Het college besluit om een bijdrage van € 7.500,- beschikbaar te stellen, aangezien de actiepunten die uitgevoerd worden passen bij het toeristisch/recreatief beleid en ook aansluiten bij het focuspunt toerisme.

De werkgroep toerisme en recreatie werkt onder verantwoordelijkheid van de Ondernemersvereniging Winsum om toerisme en recreatie in Winsum op een ‘hoger plan te krijgen’. Zij hebben een vijftal actiepunten benoemd die ze op korte termijn willen realiseren. Het gaat om:

Opening van het toeristisch seizoen; jaarlijks terugkerend.
Pieterpad plus route door het dorp (een extra lus door het dorp langs bijzondere plekken).
Een 5-daags ‘vermaak boekje’.
Een verlichtingsplan voor het aanlichten van historische gebouwen in Winsum.
Een website met toeristische plekken.

Cookieinstellingen