Bijzondere verkeersborden aan de Meeden

WINSUM – Dinsdagmiddag was het dan eindelijk zover. Het idee van David Hammenga werd werkelijkheid: verkeersborden bij de oversteek aan de Meeden.

David zat het vorig schooljaar in de leerlingenraad van obs Tiggeldobbe in Winsum. Die raad bestaat uit een groep gekozen leerlingen die met ideeën komen om allerlei zaken op hun school te bespreken en verbeteren.

David was destijds van mening dat de oversteekplek bij de uitgang van de school op de Meeden gevaarlijk was. Hij besprak dat in het overleg met de leerlingenraad. De andere kinderen deelden zijn mening en nodigden de verkeerskundige van de gemeente Winsum uit om op school poolshoogte te komen nemen. Die stelde twee mogelijke oplossingen voor: de huidige waarschuwingsborden worden verplaatst, zodat ze beter zichtbaar zijn of de kinderen ontwerpen zelf een nieuw verkeersbord. De leerlingenraad koos voor de laatste mogelijkheid.

Daarop schreef de leerlingenraad een ontwerpwedstrijd uit voor de kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8. Iedere groep mocht de mooiste tekening bij hen inleveren. Ze zaten natuurlijk zelf in de jury en kozen het ontwerp van Anne-Marie Flikkema en Sanne Niewold.

De winnende tekening is naar een bedrijf gestuurd die het ontwerp voor de twee verkeersborden heeft gebruikt. Deze borden werd vanmiddag, 6 maart, bij de school geplaatst.

De hele school was aanwezig bij de onthulling. Inmiddels zit David al op het voortgezet onderwijs, maar hij was vanmiddag ook aanwezig om samen met wethouder Bert Westerink de onthulling van het eerste bord voor zijn rekening te nemen. Anne-Marie Flikkema en Sanne Niewold, de bedenkers van het winnende bord, vertelden in het kort iets over de betekenis van de afbeelding die ze hebben bedacht.

Daarna onthulden de twee meiden het tweede bord.

Door het plaatsen van de borden hoopt men de omgeving van de school weer wat veiliger te krijgen en is een mooi initiatief van de leerlingenraad werkelijkheid geworden.

Cookieinstellingen