Natuurspeelplaats Adorp: Klussen met een veiling als toetje

Foto: Auwert Postmus

ADORP – Zaterdag 10 maart is het NLDoet. Ook op de natuurspeelplaats in Adorp steken ouders, kinderen en dorpsbewoners van 9.00-13.00 uur de handen uit de mouwen.

Dezelfde dag organiseert de werkgroep natuurspeelplaats Adorp een veiling van oude schoolplaten. Burgemeester Rinus Michels zal dan als veilingmeester optreden. De veiling start om 13.00 uur, kijken kan vanaf 12.30 uur. Tijdens de veiling staat er voor alle harde werkers een broodje klaar.

Welke klussen worden er aangepakt? De palissades rond de speeltoestellen worden afgemaakt, hekjes van kastanjehout gebouwd en gemonteerd, het zandbak-net komt weer over de zandbak en er wordt mijnsteen uitgereden.

Let op! De aankopen op de veiling kunnen alleen ter plekke contant afgerekend worden. De veiling vindt plaats in de gymzaal van IKC De Wierde in Adorp. De opbrengst van de veiling is voor de Natuurspeelplaats.

Nieuwsgierig naar de schoolplaten? Je vind ze in het album op de Facebookpagina van de Natuurspeelplaats Adorp.

Deze zomer gaf Wethouder Harmannus Blok het startsein voor de Natuurspeelplaats Adorp.

Een groot deel van de werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Op 8 juni wordt de nieuwe natuurspeelplaats officieel in gebruik genomen.

IKC De Wierde ligt midden in de natuur en toch vlakbij de stad. Zowel de partners in het IKC: kinderopvangorganisatie Thuishuis Klein is Fijn en basisschool De Wierde als ouders en dorpsbewoners onderstrepen het belang van leren met, van en in de natuur. De Natuurspeelplaats Adorp wordt dan ook ingericht volgens het concept ‘natuurlijk spelen’.

De speelplaats is één van de drie leefbaarheidsprojecten waarvoor Dorpsbelangen Adorp subsidie heeft ontvangen uit het programma ‘Dorpsvisies en Landschap’ van Landschapsbeheer Groningen.

Cookieinstellingen