Winsum volop in actie voor ‘Winsum Schoon en Groen’

Foto: NL Doet.nl

WINSUM – Burgemeester Rinus Michels geeft op vrijdag 9 maart om 9.30 uur het startsein voor de grootste landelijke vrijwilligersactie, NLDoet. Dit vindt plaats bij VV Rood Zwart in Baflo, waar het sportcomplex een grote beurt krijgt.

In Winsum zijn in totaal 44 klussen aangemeld voor NLDoet, waaronder het speelklaar maken van diverse speeltuinen, groot onderhoud aan de Reitdiepveer op Schaphalsterzijl en een high tea voor de bewoners van de Twaalf Hoven. Veel vrijwilligers hebben zich aangemeld om hun steentje bij te dragen aan een klus. Wethouder Verschuren gaat op 10 maart meehelpen met de grote schoonmaak bij Kledingbank Maxima in Winsum. Ook klust hij op deze dag bij de Voedselbank aan de Lombok in Winsum. Wethouder Bert Westerink helpt op zaterdag 10 maart mee met het schoonmaken van zwembad De Hoge Vier.

Winsum Schoon&Groen

In Winsum is er ook dit jaar weer de zwerfvuilactie ‘Winsum Schoon & Groen’. Dit is een jaarlijks onderdeel van NLDoet in Winsum, waarbij jong en oud samen met de werkgroep Winsum Schoon het gemeentelijk groen voorjaarklaar maken en zwerfvuil prikken. Wethouder Harmannus Blok helpt mee met deze klus.

Raadslid Harry Jonkman opent de actie Winsum Schoon&Groen om 10.00 uur, bij Kanovereniging Winsum aan de Schouwerzijlsterweg. Leerlingen van Terra Winsum gaan per kano zwerfvuil inzamelen op het Winsumerdiep.

Tuintjesactie

Ook is er weer een tuintjesactie. Onder begeleiding van medewerkers van Beheer en Onderhoud maken leerlingen van Terra Winsum tuintjes van inwoners die het zelf niet meer kunnen doen, voorjaarklaar.

Veiling

In Adorp krijgt de natuurspeelplaats een schoonmaakbeurt. Deze klus wordt afgesloten met een veiling van oude schoolplaten. De platen worden tentoongesteld in de gymzaal op de school in Adorp. Iedereen kan bieden op een gewenste plaat. Burgemeester Rinus Michels treedt voor deze gelegenheid op als veilingmeester. De opbrengst komt volledig ten goede van de natuurspeelplaats Adorp. De veiling start om 13.00 en duurt ongeveer 30 minuten.

Meer informatie over de klussen in de gemeente Winsum is te vinden op www.nldoet.nl.

Cookieinstellingen