Auschwitz en Sachsenhausen maken indruk

Eén van de UNESCO-pijlers is intercultureel leren, oftewel leer andere mensen kennen. In dit kader vertrokken de derde klassers van CSG Winsum afgelopen week naar Duitsland en Polen.
Op zondag vlogen zij vanaf Eindhoven Airport naar Katowice. De maandag, dinsdag en woensdag stonden in het teken van de ontmoeting met Poolse leerlingen. Het was een zeer geslaagde uitwisseling en nieuwe vriendschappen zijn ontstaan. Samen leren, samen eten en samen de omgeving verkennen, dus ook de bergen in. Daar lag een flink pak sneeuw en dat is altijd leuk. Het meest indrukwekkende was wel het bezoek aan concentratiekamp Auschwitz.
Ook de leerlingen die naar Berlijn gingen, hebben een goede kennismaking met de Duitse hoofdstad. In Berlijn kom je uiteraard veel sporen tegen van de Koude Oorlog. De Berlijnse Muur blijft indrukwekkend, net als Checkpoint Charlie en het DDR-museum. Maar ook hier was het bezoek aan concentratiekamp Sachsenhausen zeer indrukwekkend. In de loop van donderdagmiddag kwamen alle leerlingen en begeleiders weer veilig aan in Winsum.
Cookieinstellingen