Besluiten van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018

Foto: gemeente Winsum

WINSUM – Wat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten? Lees het hieronder in de laatste besluitenlijst.

Verkorte besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum D.D. 6 maart 2018

Aanwezig:
Burgemeester de heer M.A.P. Michels
Secretaris de heer F.J.G. Wiertz
Wethouder de heer M.M.H. Verschuren
Wethouder de heer B.G. Westerink
Wethouder de heer H. Blok

Bestemmingsplan Rasquert, bouw opslagloods

De eigenaar van het akkerbouwbedrijf aan de Warffumerweg 10 te Rasquert heeft het voornemen om zijn bedrijfsactiviteiten uit te breiden. Hiervoor wil hij een nieuwe opslagloods direct ten noordwesten van de bestaande loods bouwen.
Het college besluit In te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan ‘Warffumerweg 10 Rasquert’. Het ontwerpbestemmingsplan wordt gedurende zes weken ter inzage gelegd om iedereen de gelegenheid te bieden een zienswijze naar voren te brengen.

Keuze voor tracé kortsluiting

Het college besluit de raad voor te stellen om kennis te nemen van de afwegingen voor de
tracékeuze voor de kortsluiting. Het college stemt in met de keuze voor variant 1.
Over het raadsvoorstel wordt tevens een persbericht uitgebracht.

Gezamenllijke collegebesluiten BMWE vergadering 6 maart

Kostprijsonderzoek WMO

In 2017 hebben de Ommelander gemeenten een onderzoek gedaan naar de kostprijzen voor Wmo begeleiding, Dagbesteding en Kortdurende Opvang. Deze tarieven zijn ook vastgesteld en in werking getreden per 1 januari 2018. De Ommelander gemeenten zijn voornemens om het contract ook voor 2019 te verlengen. Hierover is nog niet besloten. Om tot een goede en gedragen kostprijsberekening voor 2019 te komen, willen we de huidige tarieven actualiseren.
Het college besluit om de procedure voor het kostprijsonderzoek Wmo Begeleiding, Dagbesteding en Kortdurend Verblijf 2019 op te starten en hiervoor een budget van € 4.000,- (€ 1.000,- per gemeente) beschikbaar stellen.

Monitor sociaal domein

Het college besluit de monitor sociaal domein BMWE 4e kwartaal 2017 vast te stellen en deze monitor ter informatie aan te bieden aan de gemeenteraad.

Cookieinstellingen