Feestelijke Kick Off Op Roakeldais 2018

Op Roakeldais 2017
Op Roakeldais 2017
Foto:

WARFFUM – Vrijdagavond heeft de stichting Festival Op Roakeldais op feestelijke wijze het programma en de dansgroepen voor de 53e editie van het grootste, jaarlijkse, internationale dans- en muziekfestival voor traditionele, culturele dans en muziek en de 30e editie van Op Rikodais, tegenwoordig de disco/feest-tent van het festival, gepresenteerd. De Op Roakeldaishal, thuisbasis van het festival, was omgetoverd tot een mini festivalterrein met een podium, fotobanners van dansgroepen en sfeervolle lampjes.

Ruim 200 vrijwilligers, gastgezinnen en samenwerkingspartners van het festival waren samengekomen om de flitsende videopresentatie van alle dansgroepen en de highlights voor het festival 2018 te bekijken. Joeri van der Werf, voorzitter van de stichting Festival Op Roakeldais, en David Kloosterhuis, Artistiek Directeur, namen de gasten mee in de plannen.

Dansgroepen 2018: Chili, Colombia, Ghana, Indonesië, Mexico, Moldavië, Turkije, Uruguay, USA, Zuid-Afrika en Nederland (2x)

Bands en Artiesten 2018: Vangrail, The Black Ravens, Beatcrooks, Chick Flix, Peter Mans en The Big 80s & 90s Party.

Aan het eind van de presentatie werd het startsein gegeven voor de internationale puzzel campagne gegeven. Grote puzzelstukjes zijn de hele wereld over gestuurd, naar de deelnemende dansgroepen. Vrijdagavond zijn er ook puzzelstukjes verspreid over de gastdorpen en samenwerkingspartners. De komende maanden zullen alle partijen filmpjes gaan maken met het puzzelstukje in hun eigen dorp of stad. Die filmpjes zullen allemaal te volgen zijn via de facebook-pagina van Op Roakeldais. Tijdens de verbroederingsavond, woensdag 27 juni 2018, komen alle puzzelstukjes letterlijk samen bij de start van het festival.

Na het officiële gedeelte van de Kick Off was het tijd om feest te vieren. Op de klanken van de Rockabilly-band The Black Ravens werd flink geswingd. Het was alvast een voorproefje voor de zaterdagavond tijdens het festival, als deze band op het podium op het Op Roakeldais-plein zal optreden.

Cookieinstellingen