Expositie Rika Dijkstra en Jenny Weegenaar-Possel in ’t Waarhuis

Foto: Auwert Postmus

ADUARDERZIJL – Van 31 maart tot en met 8 april is in ’t Waarhuis een verrassende en boeiende dubbelexpositie te zien van keramiek van Rika Dijkstra, zelf uitbaatster van dat Waarhuis, en schilderijen van Janny Weegenaar–Possel.

De officiële en feestelijke opening vindt plaats op 31 maart om 15.00 uur met een optreden door Wouter de Koning en Rika Dijkstra.

Dijkstra verrast steeds meer met haar keramiek. Kenners zijn er van onder de indruk en haar speelse en verrassende creaties vliegen als warme broodjes over de toonbank. In haar eigen atelier naast ’t Waarhuis leeft ze zich helemaal uit.

Jenny Weegenaar–Possel, een geboren Groningse, woonde lange tijd in Breukelen en Den Bosch. Na haar verhuizing in 2006 naar Baflo, volgde ze een opleiding aan het Noorder Atelier voor Schilderkunst, waar ze een klassiek curriculum afrondde. Haar schilderijen zijn vaak een weerspiegeling van hetgeen ze in de directe omgeving en het Hoogeland aantreft. Daarnaast maakt ze portretten en werkt ze met modellen.

De expositie is gedurende de aangegeven periode dagelijks te bezoeken van 13.00 tot 18.00 uur. Tijdens de openingsdag is dat al vanaf 11.00 uur. De toegang is gratis.

Cookieinstellingen