Raad Winsum heeft eigenlijk al voor tracé 1 gekozen

Foto: T.b.g. aan WinsumNieuws

WINSUM – Zoals we eerder hebben gepubliceerd (lees hier) stellen Burgemeester en wethouders van Winsum de gemeenteraad voor om in te stemmen met een tracé voor de zogenoemde `kortsluiting’. Het gaat om de aanleg van een verbindingsweg tussen de Onderdendamsterweg en de N361. Het college stelt voor om te kiezen voor de variant direct ten noorden van de Bloemenbuurt.

 

Raad buitenspel

Vandaag, dinsdag 20 maart 2018 heeft ingenieursbureau MUG op het tracé Kortsluiting (Collegevoorstel variant 1) grondboringen uitgevoerd met betrekking tot  archeologisch onderzoek. De functionaris heeft geen opdracht gekregen om de varianten 2 en 3 te onderzoeken. Dit brengt een van de woordvoerders van de Freesialaan Piet Tuinman tot de volgende uitspraak: ‘De raad wordt willens en wetens buitenspel gezet.‘ Maar heeft Piet Tuinman gelijk? Heeft de raad door het Amendement van 12 december 2017 het antwoord op de vraag welke variant het moet worden, niet zelf al gegeven?

Raad heeft kaders al aangegeven

De gemeenteraad stelt de kaders  waarbinnen het college van burgemeester en wethouders uitvoering moet geven aan de plannen waaraan de gemeenteraad zijn goedkeuring hecht.
In geval van het plan voor aanleg van de kortsluiting heeft de raad die kaders al meegegeven in het Amendement Impuls toekomstbestendig Winsum [kortsluiting Onderdendamsterweg] als volgt: nu een voorstel doen (niet temporiseren), met meerdere varianten (trace’s), op basis van een krediet van 8,2 mio.
Door binnen die kaders te blijven kan slechts het voorstel volgen dat door B. en W. ter instemming is voorgelegd.

  

Cookieinstellingen