Pieter Norder griffier voor Hogelandgemeente

Foto: Archief HogelandNieuws

HET HOGELAND – Pieter Norder (49) wordt griffier van de nieuwe gemeente Het Hogeland. In principe begint hij zijn werk als eerste ambtelijk adviseur van de gemeenteraad op 1 juni 2018. Hij is op dit moment griffier van de gemeente Oldambt.

Norder begon zijn griffierscarrière bij de gemeente Vlagtwedde in 2002. Hij werkte daarna nog als griffier voor de gemeente Slochteren voordat hij in 2010 overstapte naar de gemeente Oldambt. Pieter Norder: “De rode draad in de toekomstvisie van de nieuwe gemeente is dat de gemeente dicht bij haar inwoners wil staan. Daarvoor is een goed samenspel van alle partijen van groot belang. Van raad en college, van medewerkers, organisaties en inwoners. Samen kom je verder. Ik vind het heel mooi dat ik, samen met mijn team, in deze verbinding een rol kan spelen.”

Pieter Norder.

Voorzitter Theo de Vries van de raadsprojectgroep Inrichting Griffie geeft aan dat de groep erg blij is om Pieter Norder te kunnen voordragen. “We zochten iemand met visie op het realiseren van nieuwe ontwikkelingen in een dynamische omgeving. En daarbij ook nog sterk ontwikkelde sociale, communicatieve en coachende vaardigheden. Beide elementen zien we in hem. We zien uit naar een prettige samenwerking.”

Op 26 april 2018 vindt de formele benoeming van Norder plaats in de raadsvergadering van Eemsmond. In de raadsprojectgroep Inrichting Griffie zijn raadsleden uit alle vier de BMWE-gemeenten vertegenwoordigd. Bij de werving en selectie van de griffier is burgemeester Erica van Lente van de gemeente Bedum als adviseur namens de stuurgroep herindeling BMWE toegevoegd aan de raadsprojectgroep.

Cookieinstellingen