Kunst op Stee in het Hogeland (week 3)

Foto: Persbericht

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, organiseert dit jaar opnieuw de culturele actiemaand Kunst op Stee voor ouderen in Groningen. De hele maand april vinden er kunstzinnige en culturele activiteiten voor senioren plaats in Stad en provincie. De focus in de programmering ligt dit jaar op de regio’s Midden-Groningen, het Hogeland, Westerwolde en Oldambt.

Het Hogeland

In de derde week van april vinden er drie activiteiten plaats op het Hogeland. Op woensdag 18 april gaat Lilian Zielstra, stadsdichter van Groningen, op zoek naar verhalen van ouderen door met hen in gesprek te gaan in de Meenschaar in Bedum. Samen met dichters en een muzikant worden de verhalen omgetoverd tot een lied of gedicht.

 

Op vrijdag 20 april is de Cabaretpoel in De Hoogte in Winsum. In de Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. Vier cabaretvoorstellingen voor de prijs van één, met voor elk wat wils. Kaarten zijn te reserveren via [email protected] en vanaf zaterdag 14 april ook te koop bij Sporthuis Winsum in Winsum. De kosten bedragen € 14,00 per persoon.

 

Programmaboekjes van Kunst op Stee zijn te verkrijgen bij lokale bibliotheken en dorpshuizen. Het programma staat ook online op kunstopstee.nl.

 

Kunst op Stee is een initiatief van VRIJDAG en onderdeel van het programma Een Leven Lang Kunst.

De actiemaand is tot stand gekomen dankzij het Fonds voor Cultuurparticipatie, gemeente Groningen, provincie Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

Cookieinstellingen