7e Ripperda Biljart Toernooi staat voor de deur

Foto: Archief WinsumNieuws

WINSUM – Van 30 april t/m 12 mei houdt de Biljartclub Winsum e.o. haar jaarlijkse Ripperda Biljart Toernooi, spel Libre, in de kantine van de Ripperdahal in Winsum. De toernooicommissie heeft, met financiĆ«le ondersteuning van diverse bedrijven, het weer voor elkaar gekregen dit populaire biljarttoernooi te organiseren.

Op twee zeer goed lopende en door kenners zeer gewaardeerde biljarttafels kan de liefhebber van deze sport weer de mooiste caramboles en hoge series verwachten. Er hebben zich 44 spelers, met een moyenne tot 5, uit de noordelijke provincies voor dit evenement aangemeld en zij gaan de strijd aan om de populaire Ripperda bokaal.
Vorig jaar werd de hoofdprijs gewonnen door Thijs van der Naalt uit Niehove en uiteraard is hij er dit jaar om de bokaal te verdedigen. De hoogste serie werd toen gemaakt door Klaas Jan Brouwer uit Oosternieland; hij gaat de prijs die hieraan is verbonden verdedigen.

Uiteraard is iedereen van harte welkom om de wedstrijden te bezoeken en te genieten van de balkunstenaars van het groene laken. Het spel wat zo gemakkelijk oogt blijkt in de praktijk veel moeilijker.
Noteer daarom de volgende data: de voorronden zijn op 30 april, 1 mei, 2 mei, 3 mei, 5 mei en 7 mei en de halve finales, met de nog 16 overgebleven spelers, worden op 8 en 9 mei gespeeld. De wedstrijden beginnen om 19:00 uur en op zaterdag 5 mei om 11:30 uur.
De finalewedstrijden zijn op zaterdag 12 mei en beginnen om 11:30 uur en de prijsuitreiking vindt direct plaats na de finalepartij om ca. 15.30 uur.

Samen met de nieuwe uitbater, Friso de Jongh, zal er gedurende 2 weken weer een gastvrije en gezellige wedstrijdsfeer in de kantine van de Ripperda Sporthal hangen.

 

Cookieinstellingen