De Vocale en Muzikale dag brengt warmte en zonnestralen

WINSUM – De Vocale en Muzikale dag Winsum was een waar feest voor deelnemers en publiek. Ruim 1800 deelnemers, verdeeld over 60 verenigingen/groepen veranderden Winsum in één grote muziektempel. Uit welke richting je Winsum ook binnenkwam, warme klanken verdreven de frisse temperaturen en alle stralende gezichten vervingen de lentezon.

Naast de straatoptredens werden er zeven locaties gebruikt als concertzaal. De Poort, de Torenkerk, de Centrumkerk en de Obergumerkerk waren de decors voor de koren. De stille waardigheid, de hoogte en de akoestiek van de verschillende Godshuizen gaven de klanken van zang en muziek meer inhoud, meer diepte. De kerken waren bijna ieder optreden tot de laatste plaats bezet, er werd zelfs buiten de kerk gewacht voor een volgend optreden. Koren recenseren is niet aan uw verslaggever, maar het optreden van vrouwenkoor Pro Musica uit Leens in de Torenkerk was adembenemend mooi.
Het mooie van de dag was de diversiteit. Je kon nog onder de indruk van gemengd koor ’t Korenbloempje uit Bedum de kerk uitstappen om direct in beslag te worden genomen door de slagwerkgroep Bonibeatz uit Dokkum of piratenkoor Doekegat uit Uithuizermeeden, met recht een muzikaal feest.
Over diversiteit gesproken: bij de opening in De Poort mocht kinderkoor Beloved Winsum, na de openingszinnen van de voorzitter van de KCZB regio Noord, de heer Albert Ploeger en de voorzitter van mede- organisator Promotie Winsum, de heer Henk de Vink, de muzikale opening verrichten, om vervolgens het podium vrij te maken voor Kapella Vocale Emmen, een prachtig koor met overwegend leden die ouders of grootouders van de Beloved- Winsum-kinderen konden zijn.
Ook de locaties waren divers. Naast de kerken, de gezellige straten, waar de Groninger vlaggen prominent wapperden naast de Winsum- vlaggen en de mooie blauw- witte KCZB- vlaggen, de podiumwagens, de muziektempel, het Kinderboekenhuis, De Hoogte en de Blauwe Schuit.
Op de podia ook grote diversiteit, van geen tot geweldig, enthousiaste dirigent, zoals Anne-Lie Persson van Popkoor Encore uit Bedum, een prachtig gezicht.
Bij de slotmanifestatie in de Poort was er een belangrijke rol voor muziekvereniging De Bazuin uit Winsum. Onder leiding van dirigent Stefan de Groot speelden de muzikanten weer geweldig. Voor de samenzang was gekozen voor het muzikale werk: “Down by the Salley Gardens.”
Voorzitter Albert Ploeger was lovend over de deelnemers, de vrijwilligers, Promotie Winsum en de gemeente Winsum.
Burgemeester Michels sprak met zichtbaar gepaste trots: ” Dames en heren, wat een prachtige dag hebt u er van gemaakt. Winsum mocht zich vandaag met recht het muzikale centrum van de regio noemen.”
De burgemeester bedankte de organisatie onder leiding van Albert Ploeger en Promotie Winsum. De laatste woorden van de burgemeester klonken in de volle De Poort als muziek in de oren: “Graag tot 18 april 2020. Winsum is dan wederom graag uw gastheer.”
WinsumNieuws heeft filmpjes gemaakt van de opening, diverse optredens en de slotmanifestatie.
U vindt de filmpjes door op onderstaande linkjes te klikken.
WinsumNieuws- fotograaf Auwert Postmus maakte een prachtige fotoreportage die u kunt vinden in de fotoserie boven de tekst.

Reacties

gallery
100267
WINSUM – De Vocale en Muzikale dag Winsum was een waar feest voor deelnemers en
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20180416/vocale-en-muzikale-dag-brengt-warmte-en-zonnestralen/
2018-04-16T13:26:15+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/04/16132035/muzikale-dag.jpg
Nieuws