Winsum hangt procedure bij Raad van State boven het hoofd over sportpark

Foto: Gemeente Winsum.

WINSUM – Nummer 201802871/1 heeft de kwestie gekregen. Het is het nummer van het dossier van het beroep dat twee inwoners  van Winsum bij de Raad van State op 11 april hebben aangetekend tegen het sportparkplan van Winsum, Plan West zoals het formeel heet.

Een zonnige zondagmiddag op de Garnwerderweg. Een kudde motorrijders op weg naar Garnwerd trekt op. Wandelaars aan beide zijden van de weg. Fietsers die even afstappen om de drukte aan zich voorbij te laten gaan. Kinderen die spelen achter kindveilige afrasteringen. Om te voorkomen dat ze de weg opschieten. Het is onmiskenbaar druk, hinderlijk druk op de weg. Aan de Garwerderweg zijn twee bomen al omgehakt, twee stoppels in de berm markeren de plaats waar de ontsluitingsweg van het nieuwe sportpark moet komen, even voorbij het laatste huis. Het is deze verkeersdrukte – en straks nog drukker – waar de bewoners van de Garnwerderweg zich tegen verzetten. De ontsluitingsweg van het sportpark, daar gaat het om. De te verwachten verkeersstroom, de verkeersveiligheid.

De zaak zit in de fase van het formeel screenen, door de Raad van State bezien of een beroep juridisch in orde is. Het is één zaak met twee appellanten. Dennis Hageman, woordvoerder van de bewoners aan de Garnwerderweg, zegt: “We zijn met de gemeente in gesprek over een aantal zaken. Eén punt daarvan is dat de toegangsweg op zondag afgesloten moet worden. Dat zou een aanzienlijk deel van de verkeersoverlast beperken. De gesprekken zijn gaande. Als dat niet tot een bevredigend resultaat komt, dan kunnen we altijd nog de procedure bij de Raad van State doorzetten.” Marjan Dijkstra, ze woont aan de  Schilligehamsterweg, is een van de twee appellanten: “Ik kan in deze fase nog niks over de inhoud zeggen,” zo laat ze weten.

Hageman benadrukt dat de bewoners niet tegen het sportpark zijn. “We zijn daar voor. We juichen het zelfs toe. Het enige bezwaar richt zich tegen de enorme onveilige verkeerssituatie die op de Garnwerderweg zal ontstaan.”

Cookieinstellingen