Viering Koningsdag Sauwerd

SAUWERD – Koningsdag. Veel Sauwerders, en uiteraard ook Adorpers en Wetsingers bij de festiviteiten voor Ubbegaheem.

Het begon allemaal rond de klok van 10.00 uur met de jurering van de verklede kinderen -thema striphelden-. Prachtige creaties. Er werden dan ook vele 1e en 2e plaatsen gegeven.

Daarna was het de beurt aan de aubade (zie de film onderaan) en de toespraak van burgemeester Rinus Michels, het hijsen van de vlag, het Wilhelmus en het uitbrengen van een heildronk, een oranjebittertje (kinderen uiteraard ranja). Een en ander muzikaal begeleid door de Muziekvereniging Adorp. Voor de ouderen was er op het terras koffie/thee met gebak. Dat ter ere van het feit dat prinses Beatrix 80 jaar is geworden.

Daarna gingen de kinderen in optocht door het dorp achter het draaiorgel. Bij de Dorpswinkel werd even gestopt voor een versnapering en het uitdelen van de prijzen van de tekenwedstrijd.

Om 12.00 uur werd op het terras van SIOS een uitgebreide lunch geserveerd voor de leden van de Prins Willem Alexander Vereniging. Hiervan werd door velen gebruik van gemaakt. De lunch werd muzikaal begeleid door het koor van Hoger en Lager der A (zie ook het filmpje onderaan).

Ondertussen werden de ingeleverde pofferts gekeurd. Er waren 10 ingeleverd (vorig jaar 3).

Na de lunch kon er worden gesjoeld (een 20-tal deelnemers) en gingen 7 paren op weg voor een fietstocht door o.a. het mooie Reitdiepdal. De kinderen konden zich op het voetbalveld vermaken met de daar opgestelde speeltoestellen.

Rond de klok van 18.00 uur vulde de grote zaal van Ubbegaheem zich met de deelnemers aan het uitgebreide en uitstekende buffet, met daarbij live muziek.

Verloting: Voor een bomvolle zaal vond om 20.00 de verloting plaats. Er waren weer veel prijzen gedoneerd waaronder een tuinhaard en een mountainbike (hoofdprijs).

De organisatie kan terug zien op een zeer geslaagde dag, zeker ook doordat het weer een goede duit in het zakje deed.

Hieronder nog een filmpje van o.a. de aubade.

Tekst, foto’s en film: Auwert Postmus

Cookieinstellingen