Met spoed helpende handen gezocht!

Foto:

WINSUM – Kledingbank Maxima, Voedselbank het Hogeland en De Voedseltuin Eigen Kracht zoeken met spoed helpende handen.

Kledingbank Maxima Het Hogeland, Voedselbank Het Hogeland en De  Voedseltuin in Bovenhuizen ondersteunen inwoners van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond (BMWE) die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben.

Zo verbouwt de Voedseltuin van Stichting Eigen Kracht Noord-Groningen groente voor Voedselbank Het Hogeland, een uitgiftepunt waar inwoners van de BMWE gemeenten terecht kunnen voor een voedselpakket als het huishoudgeld onder een bepaald bedrag uitkomt. Kledingbank Maxima voorziet mensen, die minder dan 120% van het bijstandsniveau ontvangen, van kleding.

Deze ondersteuning aan inwoners van Het Hogeland draait volledig op de inzet van vrijwilligers, maar de drie stichtingen zijn dringend op zoek naar meer vrijwilligers om de werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren.

Er worden vrijwilligers gezocht voor o.a. tuinwerkzaamheden, winkelacties,  het sorteren van kleding, coördineren van werkzaamheden en bestuurswerk.

Een reden om samen met de Steunpunten Vrijwilligerswerk De Marne & Winsum, Bedum en Eemsmond op donderdag 17 mei 2018  een informatiebijeenkomst te organiseren over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk bij één van de drie vrijwilligersorganisaties. Tijdens deze  bijeenkomst wordt informatie gegeven over de werkwijze en activiteiten van de stichtingen, vertellen ervaren vrijwilligers over hun werkzaamheden en is er gelegenheid om deel te nemen aan een rondleiding door de Voedselbank.

Iedereen is vanaf 13:15 uur welkom bij Voedselbank Het Hogeland, Lombok 1, te Winsum De informatiebijeenkomst start om 13:30 en duurt tot 15:00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Irma Schuurman van Vrijwilligers Vacaturebank Eemsmond, bereikbaar via 0595 – 43 32 45 of [email protected].

Cookieinstellingen