Grote verslagenheid in Baflo na overlijden dorpsgenoot

Foto: Google

Middelstum/Baflo – De 59- jarige Gerd ten B. uit Baflo man is vrijdagmiddag om het leven gekomen na een ongeval met een shovel op de Boerdamsterweg te Middelstum.

Hoe het ongeval plaats heeft kunnen vinden is niet bekend. Het incident gebeurde rond 14:00 uur. Vrijwel direct rukten meerdere eenheden van de brandweer en ambulance uit naar de ongevalslocatie. Onder andere een traumahelikopter kwam ter plaatse.

Ondanks alles, heeft hulp niet meer mogen baten. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Door de politie en de inspectie SZW (voormalig Arbeidsinspectie) wordt onderzoek gedaan naar de toedracht. De straat werd vanwege het incident afgesloten en het incident is met schermen afgeschermd voor omstanders.

Eerdere berichten dat het ongeval in een weiland zou hebben plaatsgevonden werden door de politie tegengesproken.

Grote verslagenheid

Gerd, op Facebook bekend als Caroline Baflo, was al vele jaren vrijwilliger bij Graspop Baflo. De verslagenheid onder de organisatie en vrijwilligers is groot. Nadat de eerste berichten vanmiddag binnen sijpelden zochten de mensen van Graspop steun bij elkaar in de kantine van de ijsbaan in Rasquert.

Peter Buurma, mede- organisator: “Natuurlijk wil je eerst niet geloven dat het één van je vrienden is, maar beetje bij beetje moesten we de waarheid onder ogen zien. We hebben met z’n allen het besluit genomen om het Hogelandster Piratenfestival van zaterdagavond wel door te laten gaan. De zoon van Gerd heeft daar ook in meebeslist. Hij wist zeker dat zijn vader het zo gewild zou hebben. Wel hebben we besloten om een huldiging van Rood Zwart Baflo, dat zaterdag kampioen kan worden, niet te laten plaatsvinden. Ik weet zeker dat iedereen dat begrijpt. Het overlijden van Gerdje is een grote klap, ik ben er helemaal kapot van, net als heel veel anderen.”

 

WinsumNieuws wenst familie, vrienden, kennissen en alle Graspop- vrijwilligers heel veel sterkte met het grote verlies. Gerd ten B., rust in vrede.

Cookieinstellingen