Jeugdsoos Downtown in Ubbegaheem van start

SAUWERD – Gisteravond, zaterdag 19 mei 2018, is de Soos van Sauwerd weer open gegaan, na jarenlang gesloten zijn geweest. De soos DOWNTOWN is voor de jeugd van 12 jaar tot en met 16 jaar.  De entree is 2 euro + onbeperkt eten en drinken (cola, sinas en chips) en open vanaf 20:00 uur- 23:30 uur.

De soos commissie, bestaande uit Roemer, Ruth, Ezra, Jan Willem en Bart, is de afgelopen periode druk bezig geweest de kelder onder het podium van dorpshuis Ubbegaheem weer gebruiksklaar te maken. Zo werden materialen en meubilair verzameld, een tafeltennistafel enz.,

Een kijkje in de opgefriste en ingerichte soos

Belangstelling: Ja zeker. In totaal bevolkten gisteravond een 40 tieners de soos.Veel aan het gamen en computeren. Ook de tafeltennistafel viel erg in de smaak (rond de tafel).

De pilot is goed verlopen. Een volgende datum wordt gecommuniceerd via instagram. In principe is de soos iedere laatste zaterdag van de maand open (voorlopig). Mocht de soos in Adorp ook weer open gaan dan zal met die soos overleg worden gepleegd.

Er zijn gesprekken met de gemeente voor subsidies en de sooscommissie krijgt advies van Jordi Striedelmeijer, buurtwerker van Mensenwerk Hogeland. De commissie werkt met 3 tieners en begeleiden hen met de inkoop en de loop van de avond.

 

Cookieinstellingen