De Highland Games in Winsum in beeld

WINSUM – De eerste Highland Games van Winsum. Georganiseerd door Ondernemingsvereniging Winsum. Tevens de opening van het toeristische seizoen.

Het feest begon gisteren om 14.00 uur bij Marenland Recreatie nadat de deelnemers, 5 groepen van 6 personen, zich in Schotse kledij hadden gehuld.

Voorafgegaan door doedelzakspeler Tjitte de Wolff vertrokken de deelnemers, met medeneming van boomstammen (deze moest bij ieder onderdeel worden meegesjouwd) van Marenland naar het dorpsplein voor de eerste twee onderdelen: tractorband kantelen over een parcours en het bouwen van een katapult en schieten. Na een inleiding door Henk Sok,voorzitter ondernemingsvereniging, kon wethouder Harmannus Blok de spelen voor geopend verklaren.

Na die twee onderdelen vertrok het hele gezelschap, met ook nog het meenemen van een biervat, naar de Jeneverbrug en de haven. Van daar moesten de deelnemers per kano varen naar Marenland.

Daar aangekomen werden nog twee onderdelen uitgevoerd: touwtrekken over het Winsumerdiep en de finale wedstrijd: het paal worstelen. Het boomstam werpen werd te gevaarlijk bevonden door de organisatie en vervangen door het paal worstelen. Het vele publiek op het recreatie terrein vermaakte zich kostelijk.

Het was een drukte van belang op het recreatieterrein van Marenland. Debet daaraan: het fraaie weer, de eetgelegenheden, gratis gebruik maken van kano’s etc. De ondernemingsvereniging kan terug zien op een zeer geslaagde dag. De fotoserie geeft een indruk van een en ander.

Tot slot nog een filmpje.

Tekst, foto en film: Auwert Postmus

Cookieinstellingen