Voorprogramma GrasPop 2018

RASQUERT – Een paar uur voor de ‘echte’ grote namen het publiek van GrasPop een waar feest bezorgden heerste er al een ouderwetse festivalsfeer op het terrein.

De springkussens waren het domein van springende kinderen en ervoor zaten gezellig keuvelende  vaders en moeders te genieten van de zon, hun kroost en een hapje of drankje.

In de kleine tent, waar het verschrikkelijk warm was, speelden drie bands hun set. Trotse gezinsleden, Opa’s en Oma’s, vrienden, kennissen en vroege festivalgangers genoten van de prima optredens. De volgende bands traden op:

 

Smoked

Smoked is net begonnen en spelen covers van de alternatieve kant. Just started is een top 1000 cover band. En van lowland Kid staat wel iets van op Google. Die timmeren al lekker aan de weg.

Smoked voor de eerste keer op Graspop. Cover band uit de alternatieve scène. Band komt uit Baflo. Met de gebroeders Danhof en Rutger Borgman op drums. Supersterke set.

Just started

Just started bestaat zo’n 12 jaar. Band komt uit Baflo. Voor de derde keer op Graspop. Spelen top 1000 nummers.

Egbert van der Veen (slaggitaar)

Feitze Eldering (lead gitaar en zang)

Heleen Schuster (zang)

Marco Datema (drums en zang)

Koen Kruizenga (basgitaar)

Harmen van Aurich (toetsen en zang)

Lowland Kid

Lowland Kid startte in 2015. Vanuit het noorden breidt hun podium zich uit. Live was de band onder andere te zien bij het bevrijdingsfestival Leeuwarden, POPgroningen en Friesland Pop. Na de eerste opnames in 2015 presenteerde de band vier nieuwe nummers in 2016. Op 10 januari 2018 brengt de band zijn eerste single uit: India.

Bandleden zijn: zanger/gitarist Anton Huizenga, gitarist Ruben van der Wal, drummer Floris Venema en bassist Eelke Lok.

Energieke gitaarriffs zijn samen met bas en drums de basis voor diepzinnige teksten. Composities worden vooral gemaakt door Anton. De band heeft een eigenzinnig en volwassen geluid, wat live enorm goed tot zijn recht komt. Lowland Kid is winnaar RaboGraspoll 2018.

Cookieinstellingen