Sauwerd Beweegt: dag 2, dinsdag 12 juni 2018

SAUWERD – Dag 2 van de week Sauwerd Beweegt stond vooral in het teken van het priksleeën voor kinderen van 6 jaar en ouder en het, voor de eerste keer, ringsteken. ’s Ochtends waren er peuter en ouderen spelletjes op IKC De Wierde in Adorp.

Hoewel er maar 2 oma’s waren, was het toch een gezellige ochtend op de IKC De Wierde.

Plaats van handeling priksleeën en ringsteken: de Oosterstraat in Sauwerd. Voor het priksleeën (om 18.00 uur) meldden zich 13 kinderen aan in twee categorieën, 6 t/m 8 jaar en 9 t/m 10 jaar. De winnaressen konden kiezen uit een yoghurt ijs, deandere deelnemers kregen alle een waterijsje,

De winnaressen van het priksleeën.

Voor het ringsteken (begonnen om 19.00 uur) hadden zich 9 aanspanningen gemeld, met wagen, zonder wagen, paarden, pony’s. Het talrijke publiek vermaakte zich prima, evenals de ringstekers. Hoewel sommige pony’s er niet echt veel zin in hadden. Spreekstalmeester Harmannus Blok kweet zich met verve van zijn taak alles aaneen te praten.

Na drie ronden ringen gestoken te hebben bleken Kendra en Marit met hun aanspanning (Shetland pony’s) de meeste ringen te hebben gestoken. Zij konden de beker uit handen van Petra Datema in ontvangst nemen.

Ook de 2e en 3e plaats kregen een beker.

De winnende combinatie

Een extra prijs was er voor de mooiste combinatie,

Hieronder nog een filmpje van het priksleeën en het ringsteken.

Op naar dag 3.

Foto’s/film/tekst: Auwert Postmus

Cookieinstellingen