Prima optreden Uno Animo in Duitsland

Foto: Ingmar Vos

RASTEDE – In alle vroegte vertrok zaterdagmorgen een colonne muzikanten vanuit Zuidwolde naar Rastede in Duitsland. Traditiegetrouw treedt de malletbant Uno Animo op in de Duitse plaats waar jaarlijks het muziekfestival wordt gehouden.

Het internationale festival trekt jaarlijks honderden muzikanten uit alle windstreken aan. Dit jaar waren veel Europese landen aanwezig, terwijl Zuid Amerika werd vertegenwoordigd door Colombia. Mensen die niet bekend zijn met dergelijke festivals en wedstrijden kijken hun ogen uit. In Rastede toonden malletbands, fanfares en showbands hun kunsten. Naast het maken van muziek werden de groepen, die soms uit zo’n 90 mensen bestonden, beoordeeld op performance en dans.

Wie denkt dat de optredens saai zijn heeft het mis. Klassieke nummers worden afgewisseld door up-tempo moderne muziek, waarbij de muzikanten ook nog eens over het hele veld rennen, springen en dansen. In diverse klassen lieten de groepen hun kunsten zien.

Uno Animo uit Zuidwolde was de laatste groep in de klasse waarin het uitkomt. Nadat het verplichte rondje – al spelende – over het veld was gemaakt werd er naar het midden gemarcheerd, waar dirigent Gerwin van der Leij het nummer Latin Experience begeleidde. Op snaredrums, bassdrums, timtoms, bells, xylofoons, marimba’s en een tamboerijn werden drie nummers gebracht voor de honderden aanwezige toeschouwers.

De dag werd afgesloten met een grote vuurwerkshow. Ondanks de hitte presteerde de malletband uit de gemeente Bedum goed. Met een tweede plaats konden de leden terugkijken op een geslaagd avontuur.

Cookieinstellingen