Nannet Gijzen uit de Winsumer gemeenteraad

Nannet Gijzen, op het randje over de grens.
Nannet Gijzen, op het randje over de grens.
Foto: Berto Merx

WINSUM/DE MARNE – Het is een kwestie van slechts een paar meter, met als gevolg dat Nannet Gijzen de Winsumer gemeenteraad moet verlaten.

Nannet Gijzen, raadslid voor de CU, kocht met haar man een boerderijtje aan de Wildeveldseweg in Mensingeweer. Op het nippertje in Mensingeweer, een halve steenworp verwijderd van de gemeentegrens tussen Winsum en De Marne. Helaas, een gemeenteraadslid is verplicht in de betreffende gemeente te wonen. Dat in tegenstelling tot de moderne trekarbeiders die de functies van wethouders vervullen.

Nannet zit twee jaar in de raad: “Met veel plezier en ik vind het heel boeiend,” zegt ze. Ze staat vijfde op de lijst voor de ChristenUnie voor de verkiezingen dit najaar voor de nieuwe gemeente. En ze loopt de kans om dan weer in de nieuwe raad te komen. “We gaan uit van vier zetels op basis van de huidige stemmen. Als Harmannus Blok wethouder wordt, maak ik een kans om terug te keren. En dan heb je nog de mogelijkheid dat ik genoeg voorkeurstemmen behaal om er toch in te kunnen. Ik ben per slot van rekening de eerste vrouw op de lijst. En als we zes zetels halen……..”

Ze zal de komende maanden de politieke arena in Winsum missen: “Ik blijf wel de vergaderingen bijwonen. Dat is veel te interessant.”

Cookieinstellingen