Kieslijst D66: “Verdeling over beide seksen evenwichtig”

Foto: Fine Arts Inc.

D66 heeft nu ook de kieslijst voor de najaarsverkiezingen van de gemeente Het Hogeland op orde.

Dat Rolf Prummel lijsttrekker zou worden was al bekend. Het is te zeggen dat de huidige fractievoorzitter in Winsum om en nabij de eerste lijstaanvoerder met naam en toenaam bekend was van alle partijen in het Hogeland. De plaatsen 2: Herman Nunnink (Stitswerd) en 3: Jellie Willemsen-de Jong (Winsum) worden ingevuld door D66-ers, die al ervaring hebben als raadslid. Herman Nunnink is fractievoorzitter voor D66 in Eemsmond en Jellie heeft als tijdelijke vervanging in de raad gezeten. De plaatsen 4: Marjan Bierema (Rottum) en 5: Aron Tepper (Bedum) zijn toegedeeld aan nieuwe jonge kandidaten, “die zich op deze wijze kunnen inwerken in de toekomstige politiek en die willen leren van ervaren kandidaten,” zo meldt D66.

Vervolgens staat op plek 6 Merville Kalkman (Usquert), op 7 Arwin Nimis (Sauwerd), op 8 Jan Roel Jager (Bedum), op 9 Ada Ros (Uithuizermeeden) en op 10: Bram van der Bom (Uithuizermeeden). Lijstduwer, op plaats 11, is Piet de Vey Mestdagh (Zuidwolde), die jaren statenlid was en daarna gedeputeerde in Groningen.

 Opmerkelijk is dat lijsttrekker Rolf Prummel, werd geboren op de dag dat D66 werd opgericht, op 14 oktober 1966, zo laat D66 weten. Interessant is de analyse die de partij geeft van de kandidaten:  “De leeftijdsopbouw van de kandidatenlijst loopt van jong (22) tot al wat ouder (73). Daarnaast is de verdeling over de beide seksen evenwichtig.”

 

Cookieinstellingen