Spel Jeugdtheaterschool Wonderboom aanstekelijk in sprookje

WINSUM – Afgelopen vrijdag en zaterdag was De Blauwe Schuit het podium voor Jeugdtheaterschool Wonderboom om in samenwerking met Muziekschool Hunsingo haar versie van het sprookje Lang en Gelukkig? aan het publiek te laten zien. De samenwerking van de jeugdtheater- en de muziekschool zal per 1 januari 2019 een definitief karakter krijgen.

Het is goed te merken aan de voorstelling dat er veel energie is gestoken in het neerzetten van een avondvullende musical. De jeugdige cast uit het gehele Hogeland kreeg veel tekst te verwerken en dat vraagt best wat van de acteurs, die de tekst ook nog op natuurlijke wijze willen overbrengen. Dat lukte de spelers, zowel in de grotere als de kleinere rollen. Ella Tuinman was een geloofwaardig en hilarisch booswicht in haar rol als de vileine dame die de kwetsbare edelman wil inpalmen die rouwt om de dood van zijn vrouw. Willem Visser, die de weduwnaar van adel speelde, liet zien over een fantastische tekstbehandeling te beschikken.

Ook in de kleinere rollen lieten de acteurs zien wat ze in huis hebben, wat niet zelden tot een lachsalvo leidde. Na afloop klonk een klaterend applaus voor de acteurs en makers van deze hartverwarmende musical.  Resteert één vraag: wanneer is er weer een voorstelling?

Klik hier voor een korte video van de enthousiaste spelers: https://youtube.com/watch?v=CzUf4NhazuQ&feature=youtu.be

Tekst: Jacob Bosma

Reacties

gallery
113052
WINSUM – Afgelopen vrijdag en zaterdag was De Blauwe Schuit het podium voor Jeugdtheaterschool Wonderboom
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20180711/spel-jeugdtheaterschool-wonderboom-aanstekelijk-sprookje/
2018-07-11T17:42:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/07/11172430/IMG-20180708-WA0013.jpg
Algemeen, Nieuws