Aanleg fietspad/Pieterpad Weidelust – Garnwerd van start

WINSUM/GARNWERD – Volgende week wordt begonnen met de aanleg van een betonnen fietspad en een onverhard Pieterpad tussen Winsum en Garnwerd. De gemeenteraad heeft het extra benodigde geld dinsdagavond beschikbaar gesteld.

Gebruikers van de Garnwerderweg zullen geen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Mogelijk dat Pieterpadwandelaars korte tijd geen gebruik kunnen maken van het `weilandtracé’. De wandelaars van de `Tocht om de Noord’ zullen als eersten het nieuwe pad op 30 september kunnen gebruiken.

Na een jarenlange periode van planvoorbereiding, kan nu worden begonnen met het veiliger maken van dit deel van het Pieterpad. Tussen boerderij Weidelust en Garnwerd komt een betonnen fietspad en wordt het huidige onverharde maaipad, het wandelpad, verbeterd. Daarmee hoeven de Pieterpadlopers niet langer op de Garnwerderweg te lopen en is het dorp Garnwerd voor fietsers veiliger bereikbaar.

Het gaat om een tracé van 1960 meter, de investering bedraagt 505.000 euro. Het is de wens van de bewoners van Garnwerd ook het deel tussen Winsum en boerderij Weidelust veiliger te maken. Wethouder Harmannus Blok heeft dinsdagavond toegezegd te kijken naar mogelijke maatregelen. Door de route via Schilligeham te gebruiken, kan straks al de gehele Garnwerderweg worden gemeden.

Cookieinstellingen