Harald Bouman lijsttrekker GemeenteBelangen: “Wij willen de grootste partij worden”

Tableau de la troupe met de verkiezingscaravan.
Tableau de la troupe met de verkiezingscaravan.
Foto: Berto Merx

NOORDPOLDERZIJL – Harald Bouman is woensdagavond tijdens de ledenvergadering van GemeenteBelangen het Hogeland benoemd tot lijsttrekker van die partij voor de verkiezingen van de gemeente Het Hogeland. “De grootste partij van de nieuwe gemeente,” zo stelt hij als verkiezingsdoel, na de bijeenkomst in café-restaurant ’t Zielhoes.  

“We zijn een partij van en voor de inwoners van de nieuwe gemeente. Wij zijn pragmatisch en voor een positieve samenwerking met andere partijen. De lijst met kandidaten is sterk verjongd en toch is deze in evenwicht met de kwaliteiten van mensen die we in de partij hebben,” aldus Bouman op de vraag wat de kern van de inhoud van de verkiezingscampagne zal zijn van de op dit moment ongeveer 100 leden tellende partij.  De vier personen tellende selectiecommissie had geen probleem met het geaccepteerd krijgen van de voorgestelde kandidaten. Deze lijst is unaniem overgenomen door de ledenvergadering.

Lijstrekker en beoogd wethouder Harald Bouman (47) uit Uithuizen is op dit moment wethouder in Eemsmond. Hij heeft een achtergrond in de wereld van management en advies in de ICT en HRM en is nu gemeentelijk en landelijk actief; zo was hij onder andere grondlegger van Publiek Vervoer en portefeuillehouder mobiliteit namens de Nederlandse gemeenten en regionaal trekker van integrale kindvoorzieningen  in Noord-Groningen. Op plek twee staat Eltjo Dijkhuis (34) uit Uithuizen. De historicus Dijkhuis is geboren en getogen in Uithuizen. Hij combineert het huidige raadswerk in Eemsmond met een baan als communicatie- en fractiemedewerker bij de Provincie Groningen, daarnaast is hij als bestuurslid actief binnen de Vereniging van Groninger Gemeenten. Hij is beoogd fractievoorzitter.

De derde plek is voor de Winsumer politieke nieuwkomer Roelf Torringa (57), akkerbouwer en schapenhouder. Hij heeft bestuurlijke ervaring onder meer als LTO-Noord voorzitter en bestuurslid van de Groninger Bodem Beweging. Op plek 4 staat Rose-Marie Zuidema (68) uit Warffum. Vanuit een commerciële achtergrond is Rose-Marie als raadslid in de gemeente Eemsmond al 8 jaar woordvoerder sociale zaken. Zij is jarenlang betrokken geweest bij het verenigingsleven in Warffum, waaronder Op Roakeldais.

De eveneens politieke nieuwkomer Kick Mulder (40) uit Bedum staat op plaats 5. Als adviseur arbeidsvoorwaarden en rechtspositie werkt hij voor twee gemeenten en geldt hij als goed ingevoerd in de lokale overheid. Daarnaast is hij actief in de voetbalwereld. De zesde plek is voor Karen Hansems (51), eveneens nieuwkomer. Zij is afkomstig uit Eenrum, en is werkzaam als kindercoach in haar eigen praktijk. Zij was als secretaris actief bij een woningbouwvereniging.  Plek zeven is ook voor een nieuwkomer: Erwin Venema (43) uit Bedum. Venema werkt al 18 jaar als technicus bij de opleiding farmacie van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is bestuurslid van Algemeen Plaatselijk Belang Bedum.

Op plaats 8 staat Marjan Stel-Dost woonachtig in Uithuizermeeden. Stel is ruim 30 jaar werkzaam geweest in het onderwijs op diverse scholen in de huidige gemeente Eemsmond. Zij is fractiemedewerker van de huidige GB-fractie in de gemeenteraad van Eemsmond. Plek 9 is voor Gerke Kersaan uit Winsum, de huidige fractievoorzitter van GB in de raad van die gemeente. De accountant Kersaan is in een bekende persoonlijkheid onder de voetbaltrainers in deze regio. Nummer 10 op de lijst is Jacob Cleveringa; hij heeft een zelfstandig schilderbedrijf in Baflo en is daarnaast in Het Hogeland bekend als voetbalscheidsrechter.

De komende maanden wordt de lijst definitief vastgesteld met de lijstduwers. “In de komend periode wordt het team verder uitgebalanceerd. Er zijn veel mensen geïnteresseerd om voor GemeenteBelangen actief te worden. De gehele lijst wordt binnenkort compleet gemaakt en in september vastgesteld. Dan moet ook het verkiezingsprogramma klaar zijn. We nemen de tijd om goed te onderzoeken wat werkelijk van belang is voor de bewoners van de nieuwe gemeente,” aldus Bouman.

Tekst en foto: Berto Merx

 

Cookieinstellingen