Het Hogeland College in Warffum viert 150 jarig bestaan

Foto: Auwert Postmus

WARFFUM – In 1868 werd de Rijks HBS in Warffum opgericht, de eerste plattelands HBS in Nederland. Eind jaren zestig trad de Mammoetwet in werking en werd de school een Rijksscholengemeenschap voor HAVO en Atheneum. Pas later kreeg de school de huidige naam Het Hogeland College.

De reüniecommissie zoekt nog oud-leerlingen van de HBS, HAVO en Atheneum in Warffum.

Bij een 150 jarig bestaan hoort feest
Feest voor de huidige leerlingen en medewerkers. Op de vestigingen in Warffum, Uithuizen en Wehe-den Hoorn worden in het lustrumjaar allerlei activiteiten georganiseerd.
Maar er is ook feest voor alle oud-leerlingen en oud-medewerkers. Voor de vestiging Warffum is een commissie druk doende om een fantastische reünie te organiseren voor iedereen die ooit leerling of personeelslid was op de RHBS, HAVO of Atheneum. Ook huidige personeelsleden zullen op de reünie aanwezig zijn, immers sommigen van hen geven al jaren les en kennen vele oud-leerlingen. Het wordt een feestelijke dag van ontmoeten, herkennen en herinneringen ophalen.

Het oude Rijks HBS-gebouw, thans appartementencomplex

Programma
Op het programma staan o.a. de ontvangst en ontmoeting met klasgenoten, gastlessen van (oud)- docenten, korte lezingen van oud-leerlingen, rondleidingen door de nieuwe school, een wandeling door Warffum, een expositie over de school in Museum het Hoogeland. Gedurende de hele dag wordt er op allerlei plekken muziek gemaakt, grotendeels door oud-leerlingen.
Bij de borrel en het diner en ’s avonds zijn er swingende jazz en vrolijke pianoklanken in de aula, waarbij onder het genot van een hapje en drankje verder bij gekletst kan worden.

De turnhal is als vanouds omgetoverd voor een ouderwetse ADVENDO. Twee Dj’s afgewisseld met een band, zorgen voor hits van toen tot nu, waarop weer ouderwets gedanst kan worden.

Aanmelden voor reünie van 6 oktober
Ben je oud-leerling of oud-personeelslid, geef je dan op voor de reünie via www.hhc150.nl. Ben je zelf niet naar de school in Warffum geweest, maar ken je mensen die naar de HBS, HAVO of Atheneum zijn geweest, help ons dan een handje en wijs hen op de reünie. Het is voor de commissie namelijk onbegonnen werk om iedereen een persoonlijke uitnodiging te sturen. HOORT ZEGT HET VOORT!

Cookieinstellingen