Hogeland-Lokaal-Centraal moet nog even naar de notaris

Het is nog even wachten op het logo van HLC
Het is nog even wachten op het logo van HLC
Foto: Immages

HET HOGELAND – De datum van 27 augustus nadert snel. Dat is de dag waarop de partijen die mee willen doen aan de Hogelandverkiezingen van 21 november zich moeten hebben ingeschreven bij het centraal stembureau, residerend in het gemeentehuis in Uithuizen.

Er is er nog één waar reikhalzend naar wordt uitgekeken: de partij Hogeland-Lokaal-Centraal, die nieuwe lokale partij met de kopstukken Nico Werkman en Arie Molenhuis die nu nog voor Christendemocratie Winsum 2.0. in de Winsumer gemeenteraad zitten.

Maar wees gerust. Als het goed is verschijnen de voormannen van Hogeland-LC komende dinsdag ten kantore van notaris mr. Gerben Hilgen aan de Wierde in Leens, alwaar de nieuwe partij juridisch wordt afgewerkt. Nico Werkman, de voorlopige voorzitter van het voorlopig bestuur (“nadrukkelijk voorlopig hoor,” benadrukt hij), zegt: “We zijn nu bezig met de formaliteiten. Maandagavond beslissen we of we doorgaan. Dinsdag naar de notaris en dan naar het centraal stembureau. De lijst met kandidaten, het programma, dat komt later.”

Cookieinstellingen