Pannenkoekenroute in Klein-Wetsinge groot succes

KLEIN-WETSINGE – Van heinde en ver kwamen ze vandaag, zaterdag, af op de pannenkoekenroute in Klein-Wetsinge.

Na aankomst bij het kerkje van Klein-Wetsinge werd men eerst naar molen De Wetsinger  gestuurd. Daar kon bij molenaar Ids op de eerste verdieping -beneden lag het helemaal vol met zakken meel, meel gekocht worden als eerste bestanddeel voor een pannenkoek. De kinderen konden zelf het zakje vullen. Bij het overhandigen van de meel werd tegelijkertijd een recept voor een pannenkoek op de zak geplakt. Er zouden ca 150 zakjes meel zijn verkocht.

Voor een pannenkoek heb je ook eieren nodig. Dus op naar Huisje Weltevree van Marthe en Jelte. Daar kon men niet alleen kakelverse eieren kopen voor de pannenkoek, maar ook de kippen die de eieren leggen bewonderen. Hoeveel eieren er zijn verkocht kon Martha niet meedelen. Wel dat er aan het eind van de middag een tekort was aan eieren.

Na de aankopen kom men in het kerkje een pannenkoek of wat anders bestellen. Vanaf 13.00 uur, start van de toer, waren Inze en haar helpsters al druk bezig met het bakken van pannenkoeken. Van 13.00 uur tot 16.00 uur waren alle 4 gaspitten in de keuken in gebruik. Door de vele aanmeldingen vooraf was besloten om  de pannenkoeken centraal te bakken om chaos te voorkomen.. Het zou ook te winderig zijn geweest om iedereen zelf te laten bakken. Mogelijk volgend jaar? Volgens Inez zijn er tussen de 250 tot 300 pannenkoeken doorgegaan.

Voor de kinderen was er een ranja-koe die gemolken kon worden voor het bekertje fris.

De vele deelnemers, het aantal lag ruim boven de 100, aan de pannenkoekenroute waren vol lof over het initiatief en de uitvoering daarvan. Ook Inez was heel tevreden. Het initiatief is zeker voor herhaling vatbaar.

Foto’s en tekst: Auwert Postmus

Cookieinstellingen