Dominee Mathilde Sabbagh uit Syrië gaat voor in Winsum

Foto: Uit persbericht

WINSUM – Zondag 26 augustus komt dominee Mathilde Sabbagh, 26 jaar jong, bij de Protestantse Gemeente Winsum-Halfambt op bezoek. Zij zal de dienst in de Centrumkerk (9.30u) verzorgen en vertellen over het leven in Syrië. Haar preek is in het Engels en wordt ter plekke vertaald. Na de dienst is er gelegenheid ds. Sabbagh te ontmoeten.

In het kader van 70 jaar Wereldraad is ds. Mathilde Sabbagh uit Syrië in Nederland. In Syrië is er al christendom vanaf de dagen van Petrus en Paulus. Ds. Sabbagh is de eerste vrouwelijke predikant is in haar land. Na haar studie in Libanon werd ze predikante in een sterk geslonken gemeente in een van de conflictgebieden. Hoe kun je werken/leven op de puinhopen van je stad. Hoe ga je daarmee om en waar haal je de moed en energie vandaan om je hier staande te houden? Ze is vastbesloten te blijven. “Ik ben niet bang”, zegt ze, “Ik weet dat ik een missie heb”.

Als kerkelijke gemeente vinden wij het bijzonder dat ds. Saggagh in Winsum komt om hierover te vertellen. Tot afgelopen zaterdag was onzeker of ze een visum zou krijgen om Nederland te bezoeken. Gelukkig hebben de autoriteiten haar toestemming gegeven om naar Nederland te gaan en daarmee ook naar Winsum te kunnen komen! Van harte welkom a.s. zondag in de Centrumkerk, Hoofdstraat W36 in Winsum, bij deze bijzondere dienst van deze dappere vrouw.

 

 

Bijgevoegd een persoonlijk verhaal van ds. Sabbagh 

Wie is Mathilde Sabbagh en hoe kun je kerk zijn in Syrië?

 https://www.kerkinactie.nl/actueel/2017/08/dominee-mathilde-sabbagh-is-niet-bang

 

Cookieinstellingen