De Streekboer actief in Winsum

Foto: Fluitekruid

WINSUM –  Wekelijks halen mensen uit Winsum en omgeving hun lokale boodschappen op bij natuurvoedingswinkel Fluitekruid in Winsum.

Elke donderdag tussen 9.00 en 18.00 vindt sinds een half jaar de uitgifte van De Streekboer plaats in de natuurvoedingswinkel van Annemiek van der Steen . Klanten gaan naar huis met de mooiste regionale producten en de boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun product. Een uniek concept in Nederland.  Zes maanden na aanvang is het nog steeds een succes!

Wat is De Streekboer?
De Streekboer is een online webwinkel waarbij klanten direct bij de boeren uit eigen streek kunnen bestellen. Afhankelijk van de regio waarin de klant woont, wordt een locatie gekozen waar de producten kunnen worden afgehaald. Ook verschillen de boeren per regio. Dit doordat De Streekboer een kilometerbeleid hanteert. De boeren komen uit een regio van 40 kilometer hemelsbreed van de afhaallocatie. Dit is beter voor het milieu en de gezondheid van dier en mens. Lokaal eten scheelt een hoop verpakkingsmateriaal en transport. Zo kan De Streekboer de versheid van de producten garanderen. Daarnaast ontvangt de boer een eerlijke prijs voor zijn of haar product.

Voor meer informatie zie ook http://www.destreekboer.nl of volg De Streekboer via Facebook, Twitter en Instagram: /destreekboer

 

Cookieinstellingen