Groen licht voor deelname SP aan verkiezingen Het Hogeland

HET HOGELAND – De SP neemt definitief deel aan de verkiezingen voor de gemeenteraad van Het Hogeland dit najaar. Volgende week dinsdag zal de ledenvergadering de lijst met kandidaten goedkeuren.

In juni is de SP-afdeling het Hogeland een feit geworden. Lokale afdelingen moeten voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen toestemming krijgen van de landelijke partijtop. Die toestemming heeft SP afdeling het Hogeland inmiddels unaniem van het landelijke partijbestuur gekregen. Naast het kunnen beschikken over voldoende geschikte kandidaten voor de lijst, zijn een solide afdelingsbestuur, lokaal actief zijn, en een goede opzet voor het verkiezingsprogramma, voorwaarden waaraan voldaan is. 

De kandidatenlijst wordt op 14 september vastgesteld door de algemene ledenvergadering van de afdeling. Het verkiezingsprogramma zal op 28 september worden gepubliceerd, nadat de leden van de afdeling er hun goedkeuring aan hebben gegeven.

De SP is reeds bezig met “grip-gesprekken”. “Grip” is de titel van een recent boek van Ron Meijer, de landelijke voorzitter van de partij. Daarvoor ging hij met allerlei verschillende mensen, niet-SP-ers, in gesprek, om zodoende tot een analyse te komen van de staat van het land. SP het Hogeland heeft besloten hetzelfde te doen op lokaal niveau. De komende tijd gaat de SP in gesprek met allerlei verschillende instellingen n mensen die wonen en of werken op het Hogeland. Zoals de jongeren en de jongerenwerkers, een ambulancemedewerker, kunstenaars en creatievelingen, ondernemers, een boerin, etc. “Voor wij ergens wat iets van vinden horen wij graag eerst wat de inwoners van het Hogeland zelf ervan  vinden. Wij nodigen ze van harte uit ons mee te geven wat zij belangrijk vinden voor onze nieuwe gemeente,” aldus Jan Dresmé, voorzitter van afdeling SP het Hogeland.

Cookieinstellingen