Concert Jong Talent in de kerk van Breede

Foto: HogelandNieuws

BREEDE – Op de derde zondag in september speelt er weer Jong Talent in het kerkje van Breede. Het concert in het witte karakteristieke gebouw tussen Warffum en Baflo wordt georganiseerd door Concertcommissie kerk Breede. 

Het Nesje Duo, in de bijzondere samenstelling van harp en marimba, speelt eigen arrangementen van bestaande composities van Claude Debussy, Pjotr Iljitsj Tsjajkovski en Arvo Pärt. Behalve bestaande composities gaat er een stuk van slagwerker van der Wolf zelf in première, “Saw Birds Fly”. Het citaat “‘When I was a young boy I was never afraid. Saw birds fly high in the sky” is het thema van het concert. Jelena Veskovic en Edwin van der Wolf zijn sinds hun afstuderen in 2015 professioneel actief en beide hebben zij een breed werkveld opgebouwd. Ze geven les in het Noorden, geven concerten en dirigeren.

Slagwerker Edwin van der Wolf studeerde aan het Prins Claus conservatorium in Groningen waar hij zijn Bachelor cum laude en zijn Master of Music behaalde. Geregeld remplaceert hij in verschillende beroepsorkesten, waaronder het Noord Nederlands Orkest, het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, het Metropole Orkest en de meest uiteenlopende ensembles. Tevens is hij lid van de Youth Percussion Pool; een internationaal zeer actieve slagwerkgroep, die in 2012 bekroond werd met de titel Ensemble of the Year. In september 2013 ontving Edwin de VNO-NCW Noord Talent Award, deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een jong talent dat uitblinkt op het gebied van muziek of dans en over ondernemende kwaliteiten beschikt. Als docent is hij verbonden aan Kunstbedrijven Westerkwartier en Drum- en Slagwerkles Midden-Groningen, waar hij lesgeeft in kleine trom, drums, pauken en malletinstrumenten, zoals xylofoon, marimba, vibrafoon.

Jelena Vescoviç behaalde haar bachelor aan de Academy of Arts van de universiteit in Novi Sad, Servië. Als onderdeel van haar studie Muziekeducatie (solfège en muziekpedagogiek) is zij opgeleid als koordirigente. Vervolgens behaalde zij haar master aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Jelena werkte samen met internationaal gerenommeerde dirigenten, waaronder Tamara Adamov Peijević, Sidumo Jacobs, Basilio Astulez Duque, Michael Gohl, Peder Karlsson, Theodora Valovitsch e.a. Ze nam deel aan een verscheidenheid van masterclasses, seminars en workshops, zoals Europa Cantat (in Utrecht, Turijn en Pécs), Cantat Novi Sad en het Zimrya Festival (Jeruzalem). Jelna werkt ook als freelancer aan de creatie en realisatie van muziekprojecten op het gebied van Muziek & Dementie (City Proms Embrace) en vluchtelingenwerk (Stichting de Vrolijkheid). Hierin bundelt zij haar kennis en ervaring als dirigente, workshopleider en harpiste.

Zondag 16 september, aanvang 16:00 uur. Toegangsprijs: € 12,50, tot 18 jaar € 6,00.

 

Cookieinstellingen