Week tegen kindermishandeling

Foto: HogelandNieuws

Iedereen kan iets betekenen voor een kind dat opgroeit in een onveilige thuissituatie. Zelfs een klein gebaar kan een groot verschil maken. Het thema van de Week tegen Kindermishandeling 2018 is: Ik maak het verschil. Door te delen wat jij doet als je je zorgen maakt om een kind, moedig je anderen aan ook iets te doen.

In Nederland wordt gemiddeld één kind per schoolklas mishandeld. Wat kun jij doen? Het lijkt lastig om kindermishandeling te stoppen. Maar iedereen kan het verschil maken door een eerste stap te zetten. Een vriend met een luisterend oor, een alerte buurman, een huisarts die doorvraagt, een leerkracht die begrijpt wat het betekent of een hulpverlener die een collega coacht. Twijfel niet en ben er voor een kind dat wordt mishandeld.

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling vragen wij extra aandacht voor kindermishandeling. In het hele land worden activiteiten georganiseerd. Met behulp van jouw kennis, creativiteit en netwerk bereiken wij tijdens de Week zoveel mogelijk mensen. Organiseer een activiteit en maak samen het verschil.

Reacties