Kunstvloed in Sauwerd, Klein- en Groot Wetsinge

SAUWERD, KLEIN en GROOT WETSINGE – Van vrijdag 7 september tot en met zondag 16 september spoelt een weldadige verzameling kunst aan in de dorpen Sauwerd, Klein- en Groot Wetsinge:
de KUNSTVLOED!

Tijdens de KUNSTVLOED zetten kunstenaars, organisaties, ondernemers en bewoners hun deuren of tuinen open en tonen u de mooie kanten van kunst in relatie tot ons bijzondere gebied.

Er zijn diverse exposities, voorstellingen, presentaties en natuurlijk zijn er lekkere hapjes en drankjes verkrijgbaar.

De tentoonstellingen bieden een grote variatie aan kunstvormen waaronder beelden, schilderijen en tekeningen. Een bijzondere buitenexpositie omvat een aantal speciaal voor de KUNSTVLOED gemaakte kunstwerken waarvan er na het festival één permanent in het landschap zal achterblijven.

Gisteren, vrijdag om 16.00 uur, verzamelden kunstenaars, genodigden, de organisatoren en de pers zich bij het haventje van Sauwerd. Na een inleiding bij het aldaar geplaatste kunstwerk ‘Lienen in ’t Laand’ (Jesper Veltrop) vertrok het gezelschap naar de Onstaheerd (Sauwerd)voor het daar geplaatste werk Verhoalenverzoamelaar (het Beleveniscollectief). Vervolgens toog het gezelschap naar het Hoogpad in Sauwerd naar de Kerkschimmen (Wianda Keizer) om via de Valgeweg in Sauwerd het kunstwerk Sculptuur ( Henk Slomp) te aanschouwen. De toer eindigde via het Kerkepad bij het kerkterrein van Groot Wetsinge voor het kunstwerk ‘Mij Dorst’ (Gert Sennema).Tijdens de tocht werd in het kort uitleg gegeven over het ontstaan van het idee voor het kunstwerk en waarom juist daar op die plek.

De fotoserie toont de kunstwerken in dezelfde volgorde.

Bij ’t Sael in Groot Wetsinge kon aansluitend worden nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

De KUNSTVLOED biedt naast de vijf kunstwerken een gevarieerd programma aan voorstellingen: muziek, theater, poëzie en literatuur. Met speciale voorstellingen en workshops is er ook voor kinderen van alles te beleven!

Voor het volledige programma en verdere informatie wordt verwezen naar de website van Kunstvloed (klik hier).

De start van  (de eerste) Kunstvloed 2018 is vandaag om 11.00 uur bij de Onstaheerd in Sauwerd aan de Singelweg (zie programma).

Foto’s en tekst: Auwert Postmus

Cookieinstellingen