Opwaarts en De Bazuin spelen samen tijdens ‘Muziek ien Dörp’

Foto: dixtoppels.nl

UITHUIZEN – Zaterdagmiddag 8 september verzorgen twee Uithuizer muziekverenigingen in een unieke samenstelling het tweede openluchtconcert in de serie “Muziek ien Dörp” in het centrum van Uithuizen. Nadat in Juli Brassband Immanuël en muziekvereniging SDG het spits hebben afgebeten spelen nu Opwaarts en De Bazuin in de Hoofdstraat Oost voor de Zionskerk. Het unieke aan deze middag is dat ze alle nummers samen zullen spelen.

In de lange geschiedenis van beide muziekverenigingen is dit best wel bijzonder te noemen. Opwaarts viert in 2022 het 100 jarig bestaan, De Bazuin viert dat jubileum dit jaar al. De drukke voorbereiding voor de diverse jubileum-activiteiten in oktober en november van de Bazuin en het gegeven dat ze vakantieperiode nog maar net achter de rug is, is voor beide korpsen de reden geweest voor dit gezamenlijk optreden. In juni hebben ze dit ook al gedaan en binnenkort doen ze het bij de Menkeborg nog eens.

Er zal niet alleen “klassieke” fanfaremuziek ten gehore gebracht worden, men doet ook uitstapjes richting de populaire muziek. Tal van Hollandse hits, populaire songs van Toto en ABBA maar ook film- en marsmuziek zullen ten gehore gebracht gaan worden.

Op 22 september zullen Boréas (Usquert) en Euphonia/Triton uit Warffum/Winsum deze muzikale zomer- en najaar concertserie afsluiten op dezelfde locatie.

Deze middagen worden mede mogelijk gemaakt door de ter ziele gegane stichting Waddenkust Noord-Groningen. Het initiatief voor dit nieuw evenement lag bij deze club, die de Handels Vereniging Uithuizen (HVU) benaderd heeft om het idee uit te voeren. De HVU hoopt hier een jaarlijks terugkerend evenement van te kunnen maken. De deelnemende verenigingen zijn in ieder geval erg enthousiast over de mogelijkheid om op te kunnen treden in Uithuizen.

 

Foto’s en tekst: Dixtoppels.nl

Cookieinstellingen