COOP-familie maakt kennis met Viskenij

Foto: Viskenij

BAFLO – Er was tussen woonzorgcentrum Viskenij en COOP Sietsema (eigenaar Theo Sietsema) jarenlang een fijne samenwerking en om hieraan een vervolg te geven werden Gerrit en Moniek Verstraete – sinds half mei de nieuwe eigenaars van de supermarkt in het dorp – van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met de mensen van Viskenij, onderdeel van zorginstelling De Hoven.

De winkel van Viskenij was open en er was direct een mooi gesprek over de samenwerking van beide winkels. De winkeldames vertelden met trots hoe ze voor de bewoners van Viskenij de boodschappen nog dichter bij huis brengen.

Dit verkooppunt in Viskenij, met in navolging van de COOP, aanbiedingen, persoonlijke aandacht, een kopje koffie, ontmoetingen en iets lekkers bij het afrekenen, is van grote waarde! Hoewel er veel mensen de boodschappen zelf in het dorp doen, trekt ook dit verkooppunt een vaste groep klanten. Gerrit en Moniek toonden zich blij verrast hoe het ingericht en opgezet is en waren benieuwd hoe ze onder andere bij de bevoorrading hier nog beter van dienst kunnen zijn.

Daarna door naar de keuken waar het volgens Gerrit en Moniek heerlijk rook. Kok Martha vertelde waarom er vers wordt gekookt in Viskenij en hoe de wens van de bewoners van Viskenij altijd voorop staat, ook in het kiezen van de menu’s.

Vervolgens werd het Noaberhoes bezocht. De prachtige dorpshuiskamer van Baflo en er werd vertelt dat er in overleg gekozen is om deze mooie ruimte ook enkele dagen als huiskamer voor de mensen in Viskenij te gaan gebruiken en hierin met de mensen van het dorp te gaan samenwerken.
Gerrit en Moniek werden bij enkele bewoners thuis uitgenodigd. Ook hier verraste verwondering over de gastvrijheid van ieder, de appartementen en de persoonlijke sfeer die overal weer anders was. Ze schrijven zich vast in 🙂

Het was een mooie ontmoeting! Soms kende men elkaar van het winkelen bij COOP, maar iedereen vond het fijn om elkaar in Viskenij de hand te schudden.
De boodschap die steeds terugkwam in alle verhalen was het grote belang dat er wordt gehecht aan het kunnen blijven wonen in je eigen omgeving, het onderdeel blijven van de dorpsgemeenschap en de leefbaarheid van het dorp door de aanwezigheid van winkels en andere voorzieningen.
Viskenij Baflo begrijpt deze wens en is daarom lid van de Ondernemersvereniging oud gemeente Baflo en haalt ook de andere boodschappen in het dorp Baflo,  onder andere bij Slagerij J Bos en Co, Bakkerij Rutgers, Kaashandel L.H.Jager en Bloemisterij de Dageraad

Bron: Facebook Viskenij

Cookieinstellingen