Blog wethouder Marc Verschuren, 12 september 2018

Foto: HogelandNieuws

Leiderschap

Het woord van de afgelopen week was voor mij: leiderschap. Of eigenlijk het ontbreken daaraan. In de politiek maar ook in het zakenleven.

Een bank kijkt jarenlang, uit winstbejag, bewust weg bij dubieuze transacties, die ze wettelijk verplicht zijn te melden. En koopt dat vervolgens af met een schikking van 675 miljoen. De bestuursvoorzitter treedt niet af, maar zegt dat hij -nu eindelijk wel?- gaat optreden en hij blijft gewoon zitten. Oh ja, zijn bonus wordt niet uitgekeerd….. Leiderschap?

Minister Wiebes belooft dat de NAM uit het versterkingsproces gaat, belooft dat er een lijst met 1.500 te versterken huizen is voor 1 september en komt deze beloften weer eens niet na. Er volgen niet eens excuses, nee, de Minister stamelt dat het allemaal moeilijk is. Hij mist het leiderschap om door te pakken en ik beloof u dat hij een nieuw onderzoek zal aankondigen zodat hij de komende maanden weer niks hoeft te doen. Leiderschap?

Mark Rutte heeft geen argumenten meer, zegt zelf dat hij het een afschuwelijke maatregel vindt -ik geloof er geen bal van- en wil zo’n beetje als enige nog steeds 2 miljard euro cadeau doen aan buitenlandse beleggers. Leiderschap?

Twee tieners dreigen Nederland uitgezet te worden na een verblijf van 8 jaar. Een groot deel van de bevolking spreekt er schande van. De staatssecretaris, Mark Harbers, doet niks en pas nadat de kinderen zelf weglopen en zelfs de staatssecretaris snapt dat een klopjacht op deze twee kinderen absurd is, maakt hij gebruik van zijn bevoegdheden en laat ze blijven. Leiderschap?

Ik snak na deze week naar een beetje leiderschap. Naar mannen en vrouwen die een moreel kompas hebben. Die niet aan zelfverrijking of vriendjespolitiek doen en die de menselijke maat in de gaten houden. Waar zijn jullie……….

Cookieinstellingen