Eerste nieuwsbrief van Colourful Het Hogeland

Foto: Colourful Het Hogeland

HET HOGELAND – Culturen verbinden, een thuisgevoel creëren, drempels verlagen, van elkaar leren en een positief geluid laten horen: dat is waar Colourful Het Hogeland voor staat. Via een nieuwsbrief worden de activiteiten nu naar buiten gebracht.

“We zien dat het werkt in Bedum, want we worden met zoveel enthousiasme ontvangen! Daarom gaan we ons de komende maanden ook richten op Eemsmond, De Marne en Winsum. En omdat alle ontwikkelingen en activiteiten elkaar zo snel opvolgen, hoef je vanaf nu met deze nieuwsbrief niets meer te missen. Mocht je geen behoefte hebben aan deze informatie, dan kun je je gewoon afmelden”, aldus Jenny van der Werff van Colourful Het Hogeland.

Kom jij ook uit een ander land en wil je ons laten kennismaken met jouw cultuur? Leuk! Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 06 – 122 065 21 of e-mail naar [email protected].

Programma

Zaterdag 15 september: fietsles in Winsum

Op het Boogplein in Winsum geven we een fietsles voor volwassenen. Dit gebeurt in samenwerking met MJD en Vitaal Winsum, Veilig Verkeer Bedum en Provincie Groningen.

De les start om 13.00 uur en is om 15.00 uur afgelopen.

Voor deze les kunnen we nog een sportieve begeleider gebruiken! Ben jij die persoon? Neem dan snel contact met ons op voor meer informatie.

Zaterdag 15 september: samen koken bij PLUS Jeroen Juch

Op 22 september is de kookclub van Coulourful Het Hogeland weer present tijdens Mooi Bedum. Heb je als voorproefje bij de PLUS in Bedum Marcella (Slowakijke), Rona (Afghanistan) of Suus (Molukken) al aan het werk gezien? Zij hebben ter plekke in de winkel gekookt en je kon gratis proeven.

Mocht je hen gemist hebben, dan kun je zaterdag 15 september van 15.00 – 18.00 uur Wladi (Curaçao) nog aan het werk zien. Zijn zelfgemaakte bitterballen hebben nmiddels een flinke reputatie. Vandaar dat hij koos voor dit lekkere hapje rond borreltijd.

Of hij zijn geheime recept echt prijs gaat geven? Kom vooral proeven en vraag het hem…

Zaterdag 22 september: Mooi Bedum 2018
Walfriduskerk Bedum – vanaf 12.00 uur

Proef de wereld!
Na het grote succes van twee jaar geleden, is ook dit jaar de kookclub van Colourful Het Hogeland weer present tijdens Mooi Bedum, dé Kunst- en Cultuurmarkt. Mensen uit verschillende landen (bijna 30 nationaliteiten) die nu in Bedum wonen, gaan specialiteiten uit hun land van herkomst maken. Ook kan je aanschuiven bij het prachtige Eritrese koffieritueel.

Natafelen met Massoud
Op 22 september kun je ook meedoen met een sessie: “Natafelen met Massoud”. Onder begeleiding van Massoud Djabani wordt met elkaar gesproken over de multiculturele samenleving. Hoe goed kennen we elkaar en elkaars gewoontes eigenlijk? Wat zijn de verschillen, maar vooral: waar zitten de overeenkomsten? En hoe kunnen cultuurkloven worden overbrugd? De basis daarvoor leg je door in gesprek met elkaar te gaan.

Wil je meepraten? Geef je dan op via: [email protected]

Reacties

article
118239
HET HOGELAND – Culturen verbinden, een thuisgevoel creëren, drempels verlagen, van elkaar leren en een
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20180913/primeur-eerste-nieuwsbrief-colourful-hogeland/
2018-09-13T11:04:43+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/09/12193500/Logo-bestek.png
Nieuws