Bedum proeft de wereld

In juni proefde Warffum
In juni proefde Warffum
Foto: HogelandNieuws

BEDUM – Colourful Het Hogeland organiseert op zaterdagmiddag 22 september van 12.00 – 17.00 uur bij de Walfriduskerk in Bedum ’Bedum proeft de wereld’.

Mensen van 30 verschillende nationaliteiten presenteren zich met een culinaire specialiteit uit hun land van herkomst. Daarnaast is er muziek van L’Afrique musique, popkoor Encore, Mussie en New Life Choir Groningen. De presentatie is in handen van Jetta Post (RTV Noord) en Wahabou Alidou.

Achter de Walfriduskerk is er een bijeenkomst om 13:00 uur genaamd ‘Aan Tafel met Massoud’ waar mensen met elkaar in gesprek gaan over cultuurverschillen en -overeenkomsten, en waar we van elkaar kunnen leren. Aanwezig zijn ook enkele leden van SV Bedum Walking Football (60+) die onlangs zelf hebben ervaren hoe het is om in een geheel andere cultuur te verblijven, waar je niemand verstaat en geen woorden hebt om jezelf uit te drukken.

Zij zijn net teruggekeerd uit Iran, waar ze met Massoud verbleven om het ‘walking football’ te promoten en de Iraanse cultuur te leren kennen. Het was een belevenis die ze nooit zullen vergeten. Wat kwamen ze er tegen, hoe konden ze zonder taal communiceren en hoe werd omgegaan met de vele cultuurverschillen? In elk geval ontdekten ze dat interculturele communicatie helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn; een wisselwerking van hart tot hart, van mens tot mens, waarbij gevoel voor humor een brug slaat tussen alle culturen. Er zijn dan ook diverse grappige voorvallen te melden. En natuurlijk wordt gelegenheid geboden vragen te stellen over deze interculturele belevenis.

Opgeven kan via [email protected]

We hopen dat u bij ons de wereld komt proeven en zien u graag op 22 september!

Cookieinstellingen