Succesvolle Kunstvloed ten einde

SAUWERD en de WETSINGES – De manifestatie KUNSTVLOED, begonnen op 7 september, beleefde gisteren, zondag, de laatste dag.

De organisatoren kunnen terug kijken op een geslaagd evenement. Vooral de twee weekenden waren zeer in trek. De diverse optredens: zang, dans, muziek, voorstellingen (theater) werden voor een overgroot deel zeer goed bezocht. Zo trok de voorstelling De Ezelman (Vincent Alders, boerderij Veldman) bijna steeds een volle ‘bak’.

Ook de voorstellingen  ‘Tegenslag’ achter het kerkje van Klein Wetsinge trokken  veel publiek.De foto, gemaakt vanuit het uitzichtpunt van de kerk,toont het geboeide publiek.

Verrassend was het spontane optreden van Sjoerd Schwibettus (danser, leraar, mimespeler uit Arnhem) afgelopen weekend (Walking Faces)  op het kerkterrein in Sauwerd bij de Kerkschimmen. Éen deel van de toeschouwers bestond uit oud-leerlingen van Sjoerd.

Te veel om op te noemen. De Kunst-Belevenis-Route, met zowel binnen- als buitenkunst, voorstellingen en activiteiten op bijzondere locaties mochten zich verheugen in een goede belangstelling.

Wat nog rest is welk kunstwerk van de 5 opgestelde werken bij de Onstaheerd, Haven Sauwerd, Valgeweg, Hoogpad en Groot Wetsinge zal blijven staan. Het is de bedoeling eens in de twee jaar dat Kunstvloed zal worden gehouden er 1 kunstwerk blijft staan. Over 8 jaar zullen er dan 5 kunstwerken in Sauwerd en de Wetsinges staan.

De keus voor dit jaar is gevallen op het kunstwerk ‘Mij Dorst’ van Gert Sennema. Het kunstwerk staat op het oude kerkterrein in Groot Wetsinge. Vanaf de N361 is het manshoge, uit hout gesneden beeld, van verre zichtbaar.

Meer foto’s in de fotoserie boven de tekst.

Voor nog meer foto’s, filmpjes etc. bezoek de FB pagina van Kunstvloed (klik hier).

Foto’s/tekst: Auwert Postmus

 

Cookieinstellingen