Blog wethouder Harmannus Blok, 19 september 2018

Foto: HogelandNieuws

Bewegen (met sluikreclame)

Bewegen is goed voor ons. Telkens worden we er op gewezen. Bewegen is niet vanzelfsprekend. Ik merk het aan mezelf. Een zittend beroep. Van vergadering naar overleg. Altijd zitten, vaak koffie en soms koek.

Staand vergaderen blijkt veel effectiever en gezonder te zijn, zo is meermalen aangetoond. Toch maak ik deze vergadervorm nog niet mee in de gemeentehuizen. Daar loopt men dikwijls ook niet voorop in vernieuwende concepten. Een mooie opdracht voor de nieuwe gemeente Het Hogeland wat mij betreft: eigentijdse en gezonde kantoorinrichting inclusief vergaderruimtes!

Wandelen

Dan toch maar proberen tussendoor meer te bewegen. Mijn agenda maakt georganiseerde teamsport helaas zo goed als onmogelijk. Dus individueel aan de slag. Hardlopen kan mij nog steeds niet bekoren. Dan maar gewoon lopen, wandelen. Dat was de doelstelling aan het begin van het jaar. Regelmatig wandelen en dan ook redelijke afstanden. Met een paar nieuwe wandelschoenen van Sporthuis Winsum enthousiast ben ik begonnen. En nog wandel ik regelmatig, maar minder vaak dan eigenlijk zou moeten.

Afgelopen zaterdag mocht ik de sportweek openen. Winsum Vitaal had een prachtig programma opgezet. Op tal van plaatsen kon men kennismaken met sport en andere manieren van beweging. En dat kon niet alleen zaterdag, maar de komende weken en maanden staat er nog veel op de agenda. Kijk op Winsum Vitaal.

Tocht om de Noord

Het is een mooie kans om eens kennis te maken met een nieuwe sport. Sportverenigingen spelen een belangrijke rol in de sportstimulering. Ze zijn belangrijk, voor onze gezondheid en voor de sociale cohesie. Ik hoop dat sportstimulering ook in de nieuwe gemeente Het Hogeland prioriteit wordt en dan met een belangrijke rol voor de verenigingen. Verenigingen die op hun beurt zich verenigen in een sterk platform dat als sparringpartner voor de gemeente fungeert. Om samen beleid te maken bijvoorbeeld.

We naderen eind september. In het laatste weekend is de inmiddels beroemde Tocht om de Noord. Twee dagen wandelen door het mooie Noord Groninger land. Winsum is dit jaar de finishplaats op zaterdag 29 en zondag 30 september. Een prachtig evenement. En nog gezond ook. Ik heb mijn startbewijs binnen. Nog maar even flink trainen.

Cookieinstellingen