Start seizoen 2018/2019 Stichting 55+ASW met Harma Boer

ADORP – In een vol dorpshuis Artharpe werd gisteren de aftrap verricht voor het nieuwe seizoen van de Stichting 55+ Adorp-Sauwerd-Wetsinge.

Het was tevens de eerste Thema-ochtend, in dit geval middag. Voor een 50-tal aanwezigen, opende voorzitter Piet Drijfhout de middag. In zijn openingswoord gaf hij aan dat de stichting weer allerlei activiteiten voor hel komende seizoen op stapel heeft staan zoals thema-ochtenden, inloop-ochtenden, dans, bewegen voor ouderen, visje eten, koersbal, soos etc. Jammer is dat de Digitale Hoek van de stichting wegens gebrek aan cursisten voorlopig geen cursussen kan verzorgen.

Dat het een thema-middag is geworden ligt aan het werkschema van weervrouw Harma Boer van TVNoord. Zij had tijd tot 15.15 uur, daarna diende zij zich weer te melden bij de mediacentrale in Groningen.

In de anderhalf uur dat zij als gastspreker aan het woord was vertelde zij op humoristische wijze hoe zij weervrouw is geworden en wat daar allemaal bij komt kijken. Het geheel werd omlijst door een schat aan beelden van de diverse weersituaties en hoe dat te herkennen.Ook had zij nog enkele voorbeelden meegenomen van oude apparatuur, zoals een regenmeter. Tegenwoordig is alles digitaal.

Na het ‘weerpraatje’ van Harma kon door de aanwezigen worden nagepraat over het een en ander.

Het Steunpunt van de stichting staat open voor iedereen. Men hoeft geen lid te zijn van de stichting.Het Steunpunt houdt thema-ochtenden en Inloop-ochtenden (van 10.00 tot 12.00 uur).

De Thema-ochtenden zijn : 1e maandagochtend van de maand in dorpshuis Artharpe in Adorp en de 3e maandagochtend van de maand in dorpshuis Ubbegaheem in Sauwerd.

De Inloop-ochtenden zijn de 2e maandaochtend van de maand in Artharpe en de 4e maandagochtend in Ubbegaheem.

Op de Inloop-ochtenden is men welkom voor o.a. gewoon een praatje of voor vragen of problemen met computer, laptop, tablet of (smart)telefoon.

Tekst en foto’s: Auwert Postmus.

 

Cookieinstellingen