Beweegtuin Uithuizermeeden feestelijk geopend

Ton en Indy.
Ton en Indy.
Foto: Berto Merx

UITHUIZERMEEDEN – “Voorzichtig….” zegt Indy tegen haar opa Ton. Ton lijdt aan dementie. De kleindochter helpt hem op het toestel van de nieuwe beweegtuin van het verzorgingshuis De Mieden. Zij zijn al bezig voordat de tuin officieel geopend wordt.

Harrie Tiekstra, voorzitter van dorpsbelangen, en ceremoniemeester is druk in de weer. Het shantykoor uit Losdorp zet de stemming neer voor de opening van de beweegtuin. Een project van 65.000 euro, bijeengebracht met steun van vele subsidiënten, tot aan de PKN toe die de opbrengst van een rommelmarkt ervoor beschikbaar stelde. De tuin aan de Hoofdstraat is één van de onderdelen van de dorpsvisie van dorpsbelangen Uithuizermeeden.

Harrie Tiekstra.

Burgemeester Marijke van Beek hield de aanwezigen nog een keer voor: “Zitten is het nieuwe roken. Stilstand is achteruitgang. Bewegen is belangrijk en gezond. We moeten meer bewegen met z’n allen en dat geldt niet alleen voor de ouderen onder ons.” Ze benadrukte dat de beweegtuin, de trimbaan, niet exclusief voor de bewoners van De Mieden is bedoeld: ‘Laten we meteen even duidelijk stellen dat deze tuin is bedoeld voor alle ouderen uit het dorp. We hopen dat ze hier regelmatig komen, alleen, met elkaar, met de kleinkinderen. De schommels zijn speciaal gemaakt voor hen.”

Geestig was het optreden van drie turnsters, als bejaarden verkleed. Ze betraden karikaturaal als slecht ter been zijnde ouderen de tuin. aangemoedigd door burgemeester Van Beek deden ze oefeningen en dat had tot resultaat dat ze de wandelstok niet meer nodig hadden en fraaie acrobatische oefeningen voordeden.  Een mooie uitbeelding van wat de tuin kan betekenen. De vrijwilligers, de bewegingsconsulent, de sponsors werden door de burgemeester uitvoerig bedankt.  

Cookieinstellingen