Winsum wint derby die niet echt een derby wilde worden

WINSUM – vv Winsum heeft zaterdagmiddag de wedstrijd tegen SV Bedum met 3-1 gewonnen. Niet met mooi of goed voetbal, maar zakelijk en met net even meer inzet dan de gasten.

‘Welkom in de eerste klasse’ werd er in de dug-out van Bedum tegen elkaar gezegd. De Winsumers waren net iets feller, sneller en wonnen de meeste duels.

Een grote teleurstelling was er voor spits Rick Schaaphok van Winsum, die vroeg in de wedstrijd scoorde, maar met die vermaledijde, voortslepende enkelblessure de wedstrijd moest verlaten, terwijl het in de voorbereiding zo goed was gegaan.

Kay Bootsma, overgekomen van SC Stadspark, toonde zich koelbloedig voor het doel en scoorde in de tweede helft twee keer.

Trainer Bert Vos van vv Winsum was na afloop tevreden over het resultaat, maar ontevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. Remy van der Wal, trainer van SV Bedum had goede fases van zijn team gezien en vond de overwinning van vv Winsum terecht.

Bedumer Nigel Bakker zorgde met een fraai ingeschoten vrije trap dat zijn ploeg terugkwam tot 2-1, maar nog geen minuut later gooide Kay Bootsma de wedstrijd definitief op slot.