Burgemeester Eemsmond: “Trots op onze prestatie”

UITHUIZEN – Met het onthullen van een bouwbord met de informatie aan beide kanten, heeft burgemeester Marijke van Beek gisteren het officiële startsein gegeven voor de tweede fase van het centrumplan van Uithuizen. Er was al een ‘havenmeester’ in de vorm van een aangeklede pop aangesteld om toezicht te houden over het geplande haventje.

Het centrumplan, een grote renovatie van Uithuizen, beoogt een “toekomstbestendig, sfeervol, krachtig, zich onderscheidend centrum tot stand te brengen met een onderscheidende en regionale functie,” zo zei Van Beek, in aanwezigheid van wethouder Harrie Sienot, de voorzitter van de ondernemersvereniging Hans Koning en provinciebestuurder Eelco Eikenaar.

Eelco Eikenaar: “Altijd leuk om er op zo’n heuglijke dag bij te zijn.”

De plechtigheid was om de tweede fase van het project te markeren, het gebied van De Blink. De burgemeester liet weten dat dinsdag ook de opdracht voor De Blink is gegund. “Ik kan de naam nu niet bekend maken omdat er een termijn is voor anderen om hier bezwaar tegen te maken. Als alles gaat zoals het moet, begint het werk half november, zo liet zij weten.

Het Boterdiep wordt uitgegraven tot op De Blink. Er komen twee bruggen zodat bootjes in het centrum kunnen komen. “De werkzaamheden zullen wel een beetje overlast veroorzaken. Dat is natuurlijk niet te vermijden maar de winkels zullen sowieso bereikbaar blijven. En het resultaat zal ongetwijfeld alle moeite en overlast waard zijn,” aldus Van Beek.

Het project dat zich uitstrekt over het Molenerf, de Schoolstraat en De Blink is tot stand gekomen in samenwerking met bewoners, de ondernemers, de gemeente en de provincie. Er is veel over gesproken, allerlei hondernissen hebben we genomen. Ik ben toch wel trots op onze gezamenlijke prestatie,” aldus Van Beek.

Marijke van Beek: een dikke duim voor iedereen !
Cookieinstellingen