Voorlezen op Tiggeltobbe bij opening Kinderboekenweek

WINSUM – Op 3 oktober is de Kinderboeken week van start gegaan. Op de dag van de opening kwamen op obs Tiggeldobbe gasten voorlezen in de verschillende groepen. Juf Janny Welbergen (oud collega), las prachtig verkleed een verhaal over dieren voor aan de kleuters. Die hingen geboeid aan haar lippen en deden volop mee met de geluiden van de dieren die in het verhaal voorkwamen (zie filmpje)

In groep 3 was Janneke (Jip was thuis)  die voorlas uit haar eigen boek. De kinderen vonden het prachtig en alhoewel ze wisten dat het Ellis (van de administratie) was, gingen ze helemaal mee in het verhaal van haar.
De wethouders Marc Verschuren en Harmannus Blok kwamen voorlezen in de hogere groepen. Naast het voorlezen, konden ze ook gelijk iets vertellen over wat een wethouder nu eigenlijk is en doet. Voor kinderen is het altijd leuk om gasten in de klas te hebben, waar ze het een en ander aan kunnen vragen.

De kinderen in groep 6 kregen net als voorgaande jaren van de ouderraad een prachtige atlas als cadeau. Een mooi boekwerk met kaarten, plaatjes, foto’s en informatie over allerlei thema’s.
Overigens waren de kinderen vanaf maandag al aan de slag met het maken van gedichten over Vriendschap, het thema van de Kinderboekenweek. De school hing al vol met poëzie van al die jonge dichters. En bij de schoolbibliotheek kunnen ouders en kinderen een presentatie zien van de bekroonde boeken.

Nu de week geopend is, krijgen de leesaciviteiten tot de herfstvakantie een extra accent.

Het leesfeest wordt op de vrijdag voor de herfstvakantie afgesloten. Voor de bovenbouw is er dan de jaarlijkse voorleeswedstrijd. Oud-collega’s zitten in de jury om de beste voorlezer van de school te kiezen. Daarna is er de boekenmarkt waar de Tiggeldobbe-kinderen hun boeken –waar ze nu te oud voor zijn- verkopen. En tot slot is er dan nog het boekenbal waar kinderen een klein feestje vieren met eigentijdse muziek en spelletjes.

 

 

Reacties

gallery
120894
WINSUM – Op 3 oktober is de Kinderboeken week van start gegaan. Op de dag
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20181003/voorlezen-op-tiggeltobbe-opening-kinderboekenweek/
2018-10-03T14:38:39+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/10/03113243/DSC_3831.jpg
Algemeen, Nieuws