Dierendag 2018. Kylo: ‘Wil je dat ik dat doe, echt niet’!!

Foto:

BEDUM – Kylo is een Labrador, maar geen normale, Kylo is een zogenaamde werkhond. Een werkhond wordt niet persé gefokt om mooi te zijn, maar om te werken. De 4 maanden oude Labrador gaat, tenminste als het aan zijn baasjes ligt, mee op jacht of speurwerk verrichten.

Zijn twee zusjes en één broertje zijn bij Stichting Hulplijn terecht gekomen, ze gaan mensen helpen. Kylo kwam 1 punt tekort om dat dankbare werk ook te mogen doen, maar de kleine lijkt het niet te deren. Hij vindt het prachtig om nieuwe mensen te ontmoeten. Een toevallig passerende journalist wordt besnuffeld, besprongen en gelikt. Het notitieboekje is erg interessant en vooral met het bladlintje is hij, tot zijn baas het verbiedt, druk in de weer.
In juli is Kylo in Bedum komen wonen, vlakbij het Walfridusbeeld. Zijn baasjes zochten een hoog-energie hond en dat is de kleine viervoeter. Hij is lief, energiek, ondeugend, heel intelligent, werklustig en behulpzaam.
Als het vrouwtje achter de computer gaat zitten, sleept hij, zo jong als hij is, zijn kleed naast de computerstoel en gaat gezellig bij haar liggen.
Wat vindt hij het leukste om te doen? Zijn baas hoeft niet na te denken: ‘Iets voor je doen. Iets voor je ophalen, al een beetje apporteren dus.” Vrouwtje weet ook nog iets wat de kleine leuk vindt: “Buiten achter vreemde katten aanrennen, haha.”
Vrouwtje: “We willen graag met Kylo naar een jachtclub. Kijken of hij en wij het leuk vinden en of hij niet bang is voor de knallen. Het samenwerken met je hond is zo bijzonder. We wilden een hond waar we alle twee een band mee kunnen opbouwen. Weet je wat zo mooi is aan een hond: je kunt ze sturen en ze vinden het nog leuk ook.
Ik zou wel een dag met Kylo willen kunnen praten, wat zou ik veel vragen hebben.
Dierendag is voor ons geen bijzondere dag, onze dieren hebben elke dag dierendag!

Cookieinstellingen